Agile en Scrum

One Shoe ontwikkelt websites en applicaties volgens de Scrum methode

Website ontwikkeling met Scrum

Efficiënt, transparant en flexibel

Bij One Shoe maken we graag gebruik van software ontwikkelmethodiek Scrum bij de ontwikkeling van websites en webplatformen,  mobiele applicaties en zelfs reclamecampagnes

Deze methodiek zorgt ervoor dat we flexibel kunnen zijn, snel kunnen schakelen en op één lijn blijven liggen met de klant.

Wat is Scrum?

Scrum in het kort:

 

Duidelijke doelstellingen

Geen vooraf bepaalde gedetailleerde requirements maar wél duidelijke doelstellingen.

In de praktijk blijkt vaak dat het lastig is om vooraf precies vast te leggen wat de website aan design en functionaliteiten moet bevatten. Daarom doen we bij One Shoe eerst een stapje terug en brengen we de doelstellingen in kaart. Vanuit de businessdoelstellingen en gebruikersbehoeften starten we de ontwikkeling van de website of applicatie.

Het voordeel van Scrum hierbij is dat we de ruimte hebben om bij te sturen op basis van het voortschrijdend inzicht, terwijl wel duidelijk is wat de eisen en wensen zijn.

Inzicht in voortgang

Bij Scrum is de voortgang en snelheid van het project heel transparant: in sprints van 2 tot 4 weken worden werkende demo's van je website of applicatie opgeleverd.

Op basis van deze demo's kunnen we constant de verwachtingen, wensen en resultaten op elkaar afstemmen en ervoor te zorgen dat je de gewenste functionaliteiten krijgt, op tijd en binnen budget.  Zo kom je aan het eind niet voor verrassingen te staan.

 

Multidisciplinaire scrum teams

Als reclame- en internetbureau heeft One Shoe een breed scala aan specialisten in huis die nauw samenwerken bij de ontwikkeling van je website of applicatie.

Een scrumteam bij One Shoe bestaat bijvoorbeeld uit een user experience strateeg, interaction designer, visual designer, front-end developers, back-end developers en de Scrum master. Samen pakken zij het project op, aangevuld met mensen van de klantzijde in de rol van Product Owner. Zo blijft je als klant 'in control' over wat er gemaakt wordt.

Veel feedback en snel schakelen

Bij de ontwikkeling van websites is feedback van de klant erg belangrijk. Deze feedback is voor ons essentieel om tot een goed product te komen. Daarom is er veel en intensief contact tussen klant (in scrumtermen de ‘Product Owner’) en het Scrumteam.

In de praktijk houdt dit vaak in dat de klant gedurende het project een of meerdere dagen per week bij ons op kantoor komt werken. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het zorgt wel voor korte lijntjes en snelle feedback.

Scrum in marketing en advertising

One Shoe ontwikkelt naast grote internet en mobile projecten ook reclamecampagnes.

Het resultaat van een campagne of marketingstrategie is voor marketeers vaak moeilijk te managen wanneer de hele campagne vooraf wordt gepland en ontwikkeld door een extern bureau met slechts enkele feedbackmomenten voor de marketingmanager.

Uitstekend geschikt voor marketingvraagstukken

Bij One Shoe zien we al jarenlang grote voordelen voor toepassing van Scrum in marketing. Waar een bureau normaal een briefing ontvangt en vervolgens tijdens de pitch een groot plan presenteert, delen wij ook marketingvraagstukken op in kleine stukjes. De korte lijnen die hierdoor ontstaan, dragen bij aan eenduidigheid in art en copy maar ook - en niet in de laatste plaats - kostenbesparingen en het resultaat.Advertising

 

Geïnteresseerd of meer informatie?

Neem contact op