One Shoe logo

App Liberation Route Europe tevens op shortlist vakjury Geschiedenis Online Prijs

Liberation Route Europe brengt de geschiedenis over de bevrijding van Europa op een toegankelijke manier naar een breed publiek.

One Shoe | 14 jan 2015

De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische website of app en is een initiatief van onder andere het Historisch Nieuwsblad en de Koninklijke Bibliotheek. De vakjury, voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, heeft de app Liberation Route Europe geselecteerd voor de shortlist van de Juryprijs. De winnaar worden op donderdag 12 februari in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt

Liberation Route Europe brengt de geschiedenis over de bevrijding van Europa op een toegankelijke manier naar een breed publiek: de verhaallijnen, bezienswaardigheden en historische gebeurtenissen zijn gebundeld in een Android en iPhone app. 

De gebruiker krijgt zo informatie over wat zich heeft afgespeeld op weg naar een vrij Europa aan de hand van "spots" (GPS locaties), biografieën en verhaallijnen. Daarmee treedt de bezoeker letterlijk in de voetsporen van de bevrijders en soms ook in de voetsporen van de bezetters. De content in de app en de website probeert namelijk de verhalen zoveel mogelijk van beide kanten te belichten.

De app Liberation Route Europe is een initiatief van Stichting Liberation Route Europe en is mede mogelijk gemaakt door o.a. het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Reclame- en internetbureau One Shoe uit Utrecht ontwikkelde de unieke historische app.