One Shoe (part of iO)

Apple TV: Apps ontwikkelen voor de Apple TV is kansrijk voor Nederlands bedrijven

Bureau One Shoe uit Utrecht heeft de Apple TV nu een paar maanden in huis en is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van apps voor de Apple TV. 

One Shoe | 01 nov 2015

Sinds deze week is de nieuwe Apple TV verkrijgbaar in Nederland en België. Deze nieuwe generatie Apple TV beschikt over een eigen App Store waarmee eindelijk apps op de televisie kunnen worden geïnstalleerd. Bureau One Shoe uit Utrecht heeft de Apple TV nu een paar maanden in huis en is achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van apps voor de Apple TV. 

Michel van Velde, CEO van One Shoe: "Nu de Apple TV eindelijk ook in Nederland te bestellen is, verwachten we een stijgende vraag van Nederlandse merken naar apps die geschikt zijn voor de Apple TV. Niet gek dus dat we al een tijdje bezig zijn met de ontwikkeling en toepassing van televisie apps."

De Apple TV is een digitale media-ontvanger dat materiaal van bijvoorbeeld YouTube, Flickr, iCloud, Mac en Windows kan afspelen op een televisie. De vierde generatie Apple TV, die draait op het nieuwe besturingssysteem tvOS, heeft nu ook de mogelijkheid om apps te installeren die gebouwd zijn door een externe app ontwikkelaar. Hierdoor wordt het mogelijk om op de televisie een reis te plannen of het nieuws lezen.

Michel van Velde: “Wij vinden de Apple TV zeer kansrijk. Nu Apple ook apps van externe ontwikkelaars toestaat, groeien  de mogelijkheden. Denk aan enterprise-oplossingen of bedrijfskritische applicaties."

Overweeg je om apps te laten ontwikkelen voor de Apple TV? Neem dan contact met ons op. We willen graag met je kijken wat voor jouw organisatie de toegevoegde waarde is van TV apps.