One Shoe logo

Creative & Digital Agency

UMC Utrecht en One Shoe lanceren ‘Bedden Monitor’ app voor ziekenhuizen tijdens Corona crisis

Geen fysieke planning meer op whiteboards, maar een centrale app waar de actuele bezetting van bedden gemonitord wordt en inzichtelijk wordt gemaakt. Het UMC Utrecht en One Shoe hebben een webapplicatie ontwikkeld die het proces rondom de plaatsing van COVID-19 patiënten binnen het ziekenhuis overzichtelijk maakt én doorstuurt naar het landelijk coördinatie platform 2TWNTY4.

One Shoe | 08 apr 2020

Bedden monitor app corona ziekenhuizen live

Actuele bedden status

Een actueel overzicht van de beschikbare beddencapaciteit is van groot belang zodat het ziekenhuis maatregelen kan treffen. Niet alleen in het UMC Utrecht zelf, maar ook op landelijke schaal. Daarom vroeg het UMC Utrecht om een digitale oplossing die real-time inzicht geeft in de beschikbare beddencapaciteit. One Shoe heeft de applicatie gerealiseerd zodat medewerkers - van opname coördinator tot verpleegkundige - sinds deze maandag snel kunnen handelen, op basis van de meest actuele informatie. De app is gebruiksvriendelijk en heeft een intuïtieve navigatie, waarbij het complexe proces visueel overzichtelijk in kaart wordt gebracht. De data wordt iedere 5 minuten naar het landelijk coördinatiecentrum 2TWNTY4 gestuurd. Zij kunnen door deze app vroegtijdig bijsturen en de Corona patiënten verdelen over verschillende locaties, waar mogelijk. 

Over de Bedden Monitor app

De beschikbaarheid van de bedden wordt bepaald door het aantal fysieke bedden en aantal beschikbare verpleegkundigen. In de app wordt de status van de bezetting realtime door middel van kleurcodes weergeven. Daarnaast is ook de status van de patiënten met betrekking tot COVID-19 te raadplegen in de app: wordt de patiënt verdacht van COVID-19 of is hij of zij positief/negatief getest? Ook het type afdeling en of dat het een cohort betreft wordt in de app weergegeven. Deze gegevens bepalen samen de vervolgstappen die het ziekenhuis kan nemen in de capaciteitsplanning. 

Bedden Monitor app implementeerbaar voor alle Nederlandse ziekenhuizen

De Bedden Monitor App is direct implementeerbaar voor alle Nederlandse ziekenhuizen. Bij interesse kan er contact opgenomen worden met Job Bilsen (One Shoe) via 030 231 75 21 of job.bilsen@oneshoe.nl

De Bedden Monitor app ook inzetten voor jouw ziekenhuis?

Neem dan contact op met Job Bilsen (Digital Consultant)