One Shoe (part of iO)

Belangstelling Binnenhof en buitenland voor website Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED)

Eind april kwam Minister Carola Schouten met Kamerlid Dion Graus langs voor een uitgebreide rondleiding.

One Shoe | 25 mei 2018

De dienstverlening en de website van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED) is uniek in Europa. En dat blijft niet onopgemerkt. Vanuit het buitenland is er belangstelling en eind april kwam Minister Carola Schouten met Kamerlid Dion Graus langs voor een uitgebreide rondleiding.

Een verzamelpunt van informatie voor samenwerking bescherming dieren

One Shoe bouwde de geavanceerde en beveiligde website waarmee dierenartsen bij een vermoeden van dierenmishandeling, foto’s en andere gegevens kunnen uploaden die vervolgens door een team van experts worden bekeken. Met behulp van de website wordt kennis gebundeld, data verzameld en kunnen criteria worden opgesteld om dierenmishandeling te herkennen en dieren te beschermen.

En vijf maanden na de oprichting van het LED heeft zo’n 35 % van de dierenartsen die hierbij zijn aangesloten een melding van vermoeden van dierenmishandeling gedaan.

Dierenmishandeling is moeilijk aan te tonen en uit onderzoek blijkt dat dit samen kan gaan met kindermishandeling en huiselijk geweld. Omdat het LED samenwerkt met de politie kunnen vermoedens van van (dieren)mishandeling en geweld, sneller aan het licht komen. 

De Minister liet weten veel toewijding bij het LED te zien: “Het is goed dat er zo veel verschillende partijen samenwerken om samen hun conclusies zo zorgvuldig te trekken.”  

Over One Shoe

One Shoe is een toonaangevend creatief & digitaal bureau in Utrecht dat werkt voor o.a. DHL Parcel, Yakult, Universiteit Utrecht, OLVG, Sanofi Genzyme en vele anderen.