One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Campagne ‘Lekker Lang Zelfstandig’ voor Alphen aan den Rijn van start

Inwoners van de Gemeente Alphen aan den Rijn hebben ze misschien al wel gezien op straat of online: posters en banners waarin de voordelen van zelfstandigheid voor senioren onder de aandacht worden gebracht. Die zijn onderdeel van de grootschalige publiekscampagne die we samen met de Gemeente Alphen aan den Rijn hebben ontwikkeld.

One Shoe | 24 nov 2020

Campagne ‘Lekker Lang Zelfstandig’ voor Alphen aan den Rijn van start

De campagne heeft als doel mensen bewust te maken hoe zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven. Het is dan verstandig om daar al wat eerder over na te denken. Dat hebben de hoofdpersonen die in de campagne te zien zijn ook gedaan. Ze gaan er op uit, genieten van kleine en de grote dingen en zijn zelfstandig. Soms doordat ze een beetje hulp hebben gekregen met praktische zaken.

Een goede publiekscampagne zorgt voor een attitudeverandering of past de publieke norm aan. Maar dat is wel een proces. Dat begint met een positieve boodschap. De gemeente heeft daarom heel veel informatie verzameld hoe iedereen zo zelfstandig en prettig mogelijk kan leven. Variërend van hoe je een verbouwing van je woning kunt financieren tot gezellige activiteiten om te doen of een cursus hoe je makkelijk gebruik kunt maken van een smartphone. Daarom zeggen we, net als in de campagne: tot straks, op www.l​ekker-lang-zelfstandig​.nl

Op zoek naar een bureau voor jouw volgende campagne?

Michel (Oprichter & Merkstrateeg) weet alles over succesvolle campagnes