One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Nieuw: datagedreven overzichten voor platform kanker.nl

Hoe geef je mensen in één oogopslag inzicht in statistieken rondom kanker? Bijvoorbeeld hoeveel mensen jaarlijks een diagnose krijgen, of hoeveel patiënten vijf of tien jaar na de diagnose nog in leven zijn? Dit is belangrijke informatie voor mensen die te maken hebben met de ziekte. Voor platform kanker.nl ontwikkelden we een manier om informatie over meer dan 70 kankersoorten op een actuele manier in eenvoudige figuren weer te geven.

One Shoe | 01 mrt 2021

datagedreven overzichten voor platform kanker.nl

Platform kanker.nl biedt begrijpelijke informatie, ervaringskennis en tools om patiënten op weg te helpen gedurende hun ziekte. Daarom wil het patiënten en naasten inzicht geven in de cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR), de landelijke registratie waarin gegevens van mensen met kanker worden vastgelegd. Maar dan wel op een begrijpelijke manier!

Technische koppeling zorgt voor actuele informatie

We hebben figuren ontwikkeld die gegenereerd worden op basis van cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Hiervoor hebben we een koppeling gebouwd die die cijfers uit een API haalt. Dankzij die technische koppeling kunnen de overzichten met de getoonde aantallen en percentages eenvoudig worden geüpdatet.

datagedreven overzichten voor platform kanker.nl

In gebruikerstesten getoetst op begrijpelijkheid

De figuren die we hebben ontwikkeld zijn in gebruikerstesten getoetst op begrijpelijkheid. Stichting kanker.nl doet samen met IKNL en Tilburg University onderzoek onder website-bezoekers over hoe zij de nieuwe figuren ervaren en of deze voor hen duidelijk zijn. De vragenlijst is beschikbaar voor bezoekers op de pagina’s met de cijfers bij de meestvoorkomende kankersoorten. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan de weergave van de informatie nog verder verbeterd worden!

Alle cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie die kanker.nl toont zijn te zien via deze overzichtspagina.

Op zoek naar een ervaren creative & digital agency?

Tibor (Digital Consultant) adviseert je graag over digitale oplossingen