One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Digital design voor design meubelmaker Leolux!

We zijn zeer verheugd om als digital designpartner aan de slag te gaan voor Leolux, bekend van de unieke designmeubelen van hoogstaande kwaliteit. De komende periode ligt onze focus bij het neerzetten van een ‘premium brand experience’ en het verhogen van de conversie naar de winkel. Hoe we dat doen? Met data-driven design!

One Shoe | 28 mei 2020

Nederlandse meubelmaker Leolux maakt al sinds 1934 unieke designmeubelen van hoogstaande kwaliteit. Comfort, kwaliteit en een eigenzinnige vormgeving: dat is waar Leolux voor staat.

Data-gedreven werken

Bij One Shoe geloven we in in de meerwaarde van data-gedreven en iteratief werken. Dit betekent dat je niet zomaar wijzigingen doorvoert, maar aannames doet en deze zo snel mogelijk valideert, bijvoorbeeld in test labs of op basis van (A/B-)tests. De eindgebruiker - en niet het onderbuikgevoel - is zo de toetssteen van wat wel en niet werkt. En door stap voor stap onderdelen van je platform op te pakken - in plaats van langdurige rebuild-trajecten - verklein je de time-to-market en vergroot je de slagvaardigheid van je digitale marketing.

Digital Design voor Leolux

Het verhaal achter het designobject

De banken, fauteuils en salontafels van Leolux zijn stuk voor stuk unieke designobjecten ontworpen door gerenommeerde ontwerpers. Alles wordt, deels met de hand, vervaardigd door de meubelmakers in Venlo. Elk meubelstuk vertelt een uniek verhaal. Op de nieuwe productpagina krijgt dit verhaal een prominente plek. Met prachtige detailfotografie afgewisseld met video en subtiel bewegend beeld. Digital storytelling en conversie gaan daarbij hand in hand. 

Digital Design voor Leolux

Redesign van de belangrijkste pagina: de productpagina 

Vanuit de gedachte dat conversie de meest concrete en tastbare kansen biedt, nemen we qua digital design eerst samen met Leolux de productpagina onder handen. We ontwikkelen hiervoor een nieuwe pagina die opgenomen kan worden in de huidige site. We verbeteren daarbij de huidige inhoud en interactie, maar benutten ook de kans om nieuwe content toe te voegen. Parallel bereiden we een A/B-test voor, zodat we (nadat het design is geïmplementeerd) kunnen kijken hoe goed het nieuwe design presteert ten opzichte van de huidige versie.

Op zoek naar een bureau voor jouw Digital Design?

Job (Digital Consultant) weet alles over Digital Design