One Shoe (part of iO)

One Shoe en Expertisecentrum Nederland lanceren Dyslexiecentraal.nl

Dyslexiecentraal.nl is live! Wij ontwikkelden dit nieuwe onafhankelijke platform over dyslexie van A tot Z. Het digitale platform zal een belangrijke rol gaan spelen bij de interactie en kennisdeling van leerlingen met dyslexie en hun betrokkenen in onderwijs en zorg.

One Shoe | 21 nov 2019

Dyslexiecentraal.nl leesproblemen en dyslexie

Het digitale platform voor leerlingen met dyslexie en betrokkenen

Het platform is ontwikkeld in het kader van het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie, dat wordt uitgevoerd door het Expertisecentrum Nederlands, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs. Het is de plek waar leerlingen met dyslexie, hun ouders, professionals en beleidsmakers alle informatie kunnen vinden die zij nodig hebben over laaggeletterdheid, leesproblemen en dyslexie in onderwijs en zorg. Dyslexiecentraal.nl vervangt meerdere websites over dyslexie, zodat alle betrokkenen voortaan op één plek terecht kunnen voor alle informatie.

Toegespitst op de doelgroepen

In verschillende workshops, zoals de persona workshop en de core model workshop, bepaalden we met Expertisecentrum Nederland de tone of voice en stijl van de website. We zetten in deze workshops verschillende methodieken in, zoals Personality Sliders en Bipolar Charts. Op die manier hebben we persona’s en customer journey maps ontwikkeld. Door deze verdieping aan te brengen in de doelgroep konden de gewenste functionaliteiten worden bepaald en de basis worden gelegd voor dit platform.

Drupal 8

Voor dyslexiecentraal.nl adviseerden en implementeerden we CMS Drupal, dat bekend staat vanwege zijn flexibiliteit en georganiseerde content structuur. Drupal is in staat een complexe informatie architectuur om te zetten in flexibele content structuren en heeft bovendien veel opties voor content creatie en publicatie.

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Job (Business Consultant)