One Shoe (part of iO)

Drupalspecialist One Shoe ontwikkelt digitale brievenbus voor medisch professionals

De Nederlandse farmaceut Meda Pharma stopt met papieren post. Meda Pharma roept collega-farmaceuten op ook te kiezen voor uitsluitend digitale post

One Shoe | 10 jan 2012

Artsen en apothekers ontvangen stapels post van farmaceutische bedrijven. Voor het merendeel van hen, met name huisartsen, geldt dat deze post vaak overlast veroorzaakt. Lezen van post en selecteren van relevante informatie kost veel tijd. Niet alle mailings bieden toegevoegde waarde en worden daarom vaak ongezien weggegooid. Bovendien ergert men zich aan de hoeveelheid papier en plastic wat met post verspild wordt.

Sinds vandaag is de website wegmetlastpost.nl live. Een initiatief van Meda Pharma om via artsen en apothekers alle collega-farmaceuten op te roepen gezamenlijk te stoppen met het sturen van ongevraagde papieren post. Zelf stopt Meda Pharma als eerste farmaceut in Nederland per direct met het versturen van papieren post. Artsen en apothekers schrijven zich in bij het nieuwe, door One Shoe ontwikkelde portal MedaConnects.nl en ontvangen vervolgens alleen die informatie van Meda Pharma waar ze zelf om hebben gevraagd, uitsluitend online. Deze week gaat de laatste papieren mailing van Meda Pharma de deur uit.

One Shoe ontwikkelde in opdracht van Meda Pharma het portal Medaconnects op basis van Drupal open source software. De communicatiegedachte achter Medaconnects is er ook één waar One Shoe zich uitstekend in kan vinden. Uiteindelijk draait het in de toekomst allemaal om interactie en "on demand". Dit project is daarvan een prima voorbeeld. Kijk voor meer informatie op de projectpagina of op onderstaande website.

Meer informatie;