One Shoe (part of iO)

Henriëtte Verkerk geeft haar visie op nieuwe tentoonstelling 'De mooiste affiches van de Jaarbeurs'

Een affiche, is dat alleen reclame of ook kunst? Client Services Director Henriëtte Verkerk mocht van Utrechts Archief als één van de eersten de nieuwe tentoonstelling 'De mooiste affiches van de Jaarbeurs' bezoeken. 

One Shoe | 13 jul 2017

Over de affiches

Gerenommeerde kunstenaars maakten al sinds het begin van de 20e eeuw prachtige affiches op het snijvlak van kunst en reclame. Sinds de succesvolle organisatie van de eerste Jaarbeurs in 1917, verschenen er honderden affiches die door heel Nederland werden verspreid. De affiches zijn een prachtige weerspiegeling van de tijdsgeest en maatschappelijke ontwikkelingen. Henriëtte Verkerk geeft in deze video haar visie op de reclame- en kunst aspecten van de historische affiches. 

 De mooiste affiches van de Jaarbeurs

Over de tentoonstelling

Sinds de jaren ’90 bewaart Het Utrechts Archief een groot gedeelte van het archief van de Jaarbeurs, waaronder een grote collectie affiches. In onze tentoonstelling ziet u de mooiste affiches uit de periode 1917-2017. Alle voor die periode kenmerkende stijlen komen in deze affiches voorbij. Deze affiches zijn nog niet gedigitaliseerd, dus alleen te bekijken in deze tentoonstelling. 

Praktische info
Hamburgerstraat 28
Dinsdag - vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Weekend: 12.30 - 17.00 uur
Gratis