One Shoe (part of iO)

Nieuwe website Jeroen Bosch Ziekenhuis live!

De nieuwe website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is gelanceerd. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verlegt steeds meer de focus van behandelen naar het leveren van een bijdrage aan het gezondheidswelzijn van de mensen in Den Bosch en omstreken. Daar hoort een nieuwe, uitermate gebruiksvriendelijke en complete website bij.

| 22 jan 2019

Unieke zoekmethodes

Bezoekers van de nieuwe website worden door het Jeroen Bosch ziekenhuis letterlijk aan de hand genomen: “Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?” staat er boven de prominente zoekbalk op de homepage. Hier vinden patiënten en hun naasten snel de informatie die ze in verschillende stadia van voorlichting en behandeling nodig hebben.

Daarnaast kan men visueel zoeken: het menselijk lichaam is op de website afgebeeld en onderverdeeld in 11 verschillende categorieën. De bezoeker kan het lichaamsdeel selecteren waar de klachten worden ervaren. Hierdoor kan op een efficiënte en duidelijke manier informatie worden verkregen over de klachten en mogelijke medische aandoeningen zonder overspoeld te worden met informatie.

Meer weten over hoe je een patiëntgerichte ziekenhuiswebsite realiseert? Download dan de whitepaper!

Voorlichting en begrip van behandeltrajecten

De behandeltrajecten die het JBZ biedt, zijn van A tot Z uiteengezet en alle informatie is vormgegeven in een prettig leesbaar lettertype en lettergrootte. Met de begrijpelijke teksten en praktische tips wordt iedere bezoeker nog beter geïnformeerd over alle facetten die voorbij kunnen komen tijdens een bezoek of behandeltraject in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  

De eerste bezoekers zijn enthousiast: “Lekker helder, die site. Het straalt rust uit. Ik zie hier bij de aandoening ‘slaapapneu’ in één oogopslag waar het om gaat. Ook fijn dat de zoekbalk verbeterd is; die vonden we als groep eerst wat onduidelijk”.

Drupal 8 website

One Shoe heeft de nieuwe website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis met het Content Management Systeem Drupal 8 gebouwd. De structuur van de webpagina’s is vernieuwd en de content volledig herschreven.

Over het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met vrijwel alle medische specialisaties in huis waar jaarlijks ruim 490.000 polikliniekbezoeken en 55.000 ziekenhuisopnames plaatsvinden.

Topics: