One Shoe (part of iO)

Nieuwe corporate website en studenten portal Universiteit Utrecht in de lucht

Universiteit Utrecht en One Shoe hebben de hernieuwde website van de studenten portal én de corporate website van de Universiteit Utrecht gelanceerd.

One Shoe | 29 jan 2015

De websites volgen op eerdere lanceringen van het Intranet, de Mastersite en de Bachelorsite. Met deze lanceringen heeft elke doelgroep en elk onderdeel van de universiteit nu een eigen (deel)site.

UU.nl & Students.uu.nl

De corporate website van de universiteit richt zich op mensen die meer informatie willen over het onderwijs, het onderzoek, de organisatie en de geschiedenis van de UU. De studentensite bevat alle informatie die studenten nodig hebben voor hun opleiding.

Beide websites zijn nu goed leesbaar op smartphone en tablet. Het design is up-to-date en past in het stramien van de andere sites van de UU. De doelgroepgerichte informatie is opnieuw ingedeeld zodat de bezoeker vanaf elk device de juiste pagina vindt met zo min mogelijk muisklikken. De onderdelen maken gebruik van de nieuws- en agendamodule en verwijzen naar de profielpagina’s van hun medewerkers.

Verbeterde vindbaarheid van informatie

Veel aandacht is besteed aan goede vindbaarheid van informatie. Zo is op de corporate website op de overzichtspagina van alle onderzoeksgebieden een filter gemaakt waarmee het gemakkelijk is om onderzoeksgroepen te vinden die horen bij een interessegebied, thema of faculteit. En uiteraard heeft de nieuwe website een heldere navigatie en een uitstekende zoekmachine. 

Beheer & Onderhoud

Nu de websites in gebruik zijn genomen, bewaakt One Shoe actief de stabiliteit middels monitoring en onderhoud. One Shoe heeft de studenten site en corporate site in beheer, evenals de bachelorkiezerssite, de masterkiezerssite en het intranet voor medewerkers. De websites maken allen gebruik van het open source CMS Drupal. One Shoe biedt hiervoor een servicedesk en desgewenst advies bij doorontwikkeling, ook buiten kantooruren en 7 dagen per week. One Shoe kan tot 24/7 helpdesk support leveren.