One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Nieuwe website MSdebaas.nl ondersteunt mensen met MS

MSdebaas geeft inzicht in wat MS is, wat de mogelijkheden zijn, welke medicatie relevant is en het geeft betrokkenen slimme tips voor het dagelijks leven.

One Shoe | 10 feb 2018

De nieuwe website MSdebaas.nl is live! Deze website is er voor en door mensen met MS. Om hen te laten zien hoe je de baas blijft over je leven wanneer je te maken krijgt met MS. De website, ontwikkeld met het Drupal CMS, geeft inzicht in wat MS is, wat de mogelijkheden zijn, welke medicatie relevant is en het geeft betrokkenen slimme tips voor het dagelijks leven.

Initiatiefnemer van de website, Sanofi Genzyme, staat bekend om haar expertise op het gebied van zeldzame ziekten en ontwikkelt baanbrekende therapieën voor patiënten die anders weinig behandelingsopties zouden hebben. Sinds 2011 richt Sanofi Genzyme zich ook op het ziektegebied multiple sclerose, een ziekte waarover nog weinig informatie beschikbaar is. De website MSdebaas helpt bij het toegankelijk maken van ziekte gerelateerde informatie en behandelingen.

Sanofi Genzyme en One Shoe werken al jaren samen aan de ontwikkeling van verschillende platformen en applicaties om patiënten met zeldzame ziekten te ondersteunen in hun ziekteproces. Zo lanceerden we onder andere de websites voor Lysomale stapelingsziekten en de LEMCHECK™ apps voor iOS en Android die MS-patiënten ondersteunen bij symptomenchecks en self-monitoring bij hun medicijngebruik.