One Shoe (part of iO)

Nieuwsuur: 'Thuisarts goed voorbeeld van e-health'

Volgens televisieprogramma Nieuwsuur is Thuisarts.nl een goed voorbeeld van succesvolle e-health

One Shoe | 01 jul 2016

Televisieprogramma Nieuwsuur besteedde in de uitzending 'E-health: hype of zorgrevolutie?' aandacht aan de impact van e-health op de zorg. De medische publieksinformatie website Thuisarts.nl werd hierbij genoemd als een 'goed voorbeeld van succesvolle e-health oplossingen.'

Nieuwsuur

De zorg zal binnen enkele jaren revolutionair veranderen: grote ziekenhuizen verdwijnen en steeds meer mensen houden thuis via een telefoon of tablet hun gezondheid in de gaten. Ook als ze niet ziek zijn. Tenminste: dat denken minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn.  Ook door veel bedrijven en investeerders buiten de zorg wordt digitale zorg gezien als een nieuwe grote markt. Krijgen we echt een zorgrevolutie? Of is dit een ware hype? Nieuwsuur maakte de balans op met een innovatie-evangelist, een hoogleraar, een oud-huisarts en een ziekenhuisdirecteur.

Over Thuisarts.nl

In toenemende mate zoeken mensen online informatie over ziekten en steeds vaker komen patiënten op het spreekuur met – veelal online gevonden – informatie. Deze informatie komt daarbij ook van bronnen die niet betrouwbaar, of zelfs volledig onjuist zijn. Om te voorzien in een informatiebron waar patiënten altijd betrouwbare informatie kunnen vinden ontwikkelde One Shoe voor het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) de website Thuisarts.nl. Thuisarts.nl is inmiddels uitgegroeid tot  dé medische publieksinformatie website van Nederland.

One Shoe partner in e-Health oplossingen

e-Health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Met behulp van technologie ondersteunen of verbeteren we de gezondheid van de gebruiker en zorgen we voor meer efficiency in de gezondheidszorg. Digitaal bureau One Shoe is jarenlang partner in e-health ontwikkelingstrajecten en werkt onder meer voor o.a. UMC Utrecht, NHG, LHV, FocusCura, OLVG en vele anderen.