One Shoe logo

Creative & Digital Agency

One Shoe bouwt Beslagportaal DRZ uit tot belangrijke spil

Domein Roerende Zaken en One Shoe werken samen aan het Beslagportaal. Het Beslagportaal is het portaal van de Rijksoverheid waarin alle voorwerpen, zoals voertuigen en vuurwerk, worden geregistreerd die de Nationale Politie en bijzondere opsporingsdiensten in beslag hebben genomen en die in bewaring moeten blijven.

One Shoe | 26 jul 2019

Meer dan 3,5 miljoen(!) voorwerpen zijn er inmiddels in dit portaal geregistreerd. Dankzij het Beslagportaal kunnen alle betrokken partijen in één oogopslag zien wat de status is van ieder voorwerp, welke partij actie moet ondernemen en welke acties al ondernomen zijn. Bijvoorbeeld vuurwerk dat in beslag genomen is en moet worden vernietigd, of een auto die in beslag is genomen en geveild moet worden.

Technisch partner

Om ervoor te zorgen dat die miljoenen voorwerpen juist geregistreerd en gevolgd kunnen worden, hebben we al ruim 6 jaar de webapplicatie in beheer. We voeren continu technische verbeteringen door die onder andere het volgen van een voorwerp door de tijd eenvoudiger maakt en het werkproces van de betrokken instanties optimaliseert.

Test-Driven Development

De webapplicatie blijft altijd up-to-date door middel van Test Driven Development, een ontwikkelmethode voor software waarbij eerst tests worden geschreven en daarna pas de code. Hierdoor is het Beslagportaal van Domein Roerende Zaken in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor de ketenpartners het OM, de Nationale Politie (Koninklijke Marechaussee) en de bijzondere opsporingsdiensten FIOD, ISZW, ILenT en NVWA.

Meer weten over onze digitale oplossingen? Check dan deze pagina!