One Shoe logo

One Shoe lanceert nieuw digitaal platform voor OLVG

OLVG, hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam, heeft per 4 juli 2017 een compleet vernieuwde website. 

One Shoe | 05 jul 2017

OLVG, hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam, heeft per 4 juli 2017 een compleet vernieuwde website. Bezoekers vinden voortaan alle informatie die ze nodig hebben op één overzichtelijke en frisse site. Het team van One Shoe ondersteunde OLVG bij het totale proces, vanaf de bepaling van de digitale strategie tot en met UX, design en realisatie van de nieuwe website www.olvg.nl.  

Eén organisatie, één website

In 2015 ging het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis samen verder als één ziekenhuis. Daarmee werd OLVG hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam,  met hoofdlocaties in Oost en West. De websites van beide organisaties bleven tot voorkort echter nog online. Grote uitdaging voor OLVG was het harmoniseren en samenbrengen van de content op één gezamenlijke website.

De doelgroep centraal

Bij het ontwerp en inrichting is vooral gelet op wat patiënten en bezoekers nodig hebben om informatie zo snel en gemakkelijk mogelijk te vinden. En niet alleen door over hen te praten, maar vooral door met hen zelf in gesprek te gaan. Een patiënten-panel en een speciale klankbordgroep van onder andere patiënten, verwijzers, werkzoekenden en medewerkers dachten kritisch mee over de inrichting van de site. Later zijn deze groepen ook betrokken bij acceptatietesten, waardoor de doelgroep van begin tot eind betrokken is geweest en centraal heeft gestaan.

Gebruiksvriendelijk

Bezoekers van de website van OLVG kunnen nu gemakkelijker dan ooit informatie vinden over een bepaalde aandoening; de symptomen en klachten, maar ook de relevante onderzoeken, behandelingen teams en specialisten, worden overzichtelijk weergegeven. Praktische gegevens zoals locatie-informatie en routes staan op een logischere plek. Daarnaast biedt de site informatie voor andere doelgroepen, zoals verwijzers en werkzoekenden. 

Wie is mijn arts eigenlijk?

Wie naar een ziekenhuis gaat voor een behandeling of afspraak, wil graag weten wie zijn of haar arts is. De patiënt van tegenwoordig wil niet alleen weten welke opleiding de arts heeft afgerond, maar vooral ook wat hem of haar beweegt. De mens achter de zorg een gezicht geven – dát maakt OLVG persoonlijk en betrokken. Daarom biedt OLVG op de nieuwe website uitgebreide profielen van de zorgprofessionals, met foto’s, persoonlijke verhalen en aandachtsgebieden.

Zorgpaden

Voor patiënten die een specifiek behandeltraject doorlopen, ontwikkelden we digitale zorgpaden. Deze zorgpaden laten je zien welke stappen je als patiënt doorloopt en wat daarbij allemaal komt kijken. De content op deze zorgpaden wordt slim geaggregeerd uit andere secties van de website, waardoor het beheer voor de redactie minimaal is.

Technologische vrijheid

De website is ontwikkeld op basis van Drupal. Dankzij Drupal geniet OLVG van een veelzijdige vrijheid; vrijheid van licentiekosten, vrijheid van de vele modules die beschikbaar zijn, maar ook vrijheid om vele aspecten van de website zelf te beheren.

Bekijk het resultaat op www.olvg.nl