One Shoe (part of iO)

One Shoe lanceert nieuwe website voor landelijke studentenhuisvester SSH

Met Drupal 7 als CMS beschikt SSH nu over een website die weer jaren mee kan gaan!

One Shoe | 14 okt 2014

Voor de Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft One Shoe de nieuwe website ontworpen en ontwikkeld. SSH blijft groeien en biedt inmiddels ruim 19.000 kamers en woningen aan in de regio van Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen. Daar past een nieuwe website met een frisse vormgeving bij. Met Drupal 7 als CMS beschikt SSH nu over een website die weer jaren mee kan.

User Experience & Webdesign

Vanuit een interactie ontwerp (wireframes en klikmodellen op basis van Axure) hebben we eerst een functioneel ontwerp gerealiseerd. Het grafisch ontwerp van de website – het webdesign – is daarop gebaseerd. Deze hebben we in nauwe samenwerking met de ontwerper van de SSH huisstijl ontwikkeld. De gekleurde poppetjes die zo herkenbaar zijn voor SSH zijn op diverse plekken in de website verwerkt. 

We streefden naar een heldere en intuïtieve visuele communicatie. Zo is de pagina “Zo werkt het” opgebouwd als een chronologische verhaallijn. Daarnaast is het contentaanbod meertalig en wordt er in de Engelstalige omgeving extra informatie aangeboden om aan te sluiten bij de behoefte van internationale studenten.

De nieuwe website van SSH zal vanaf nu aan de hand van een onderhoudscontract door One Shoe worden onderhouden met updates van het Drupal 7 framework. Door de Drupal 7 updates blijven de core en modules up-to-date en is SSH verzekerd van een stabiele en betrouwbare website.