One Shoe logo

Creative & Digital Agency

One Shoe mobile realiseert ONVZ Zorgpas iPhone en Android app

ONVZ Zorgverzekeraar heeft vandaag een Zorgpas App voor de iPhone en Android gelanceerd.

One Shoe | 25 okt 2011

ONVZZorgverzekeraar heeft vandaag een Zorgpas App voor de iPhone en Android gelanceerd. Met de applicatie hebben smartphonegebruikers hun verzekeringspas op hun mobiele telefoon altijd bij de hand en kunnen ze zien welke behandelingen volgens hun zorgverzekeringspakket vergoed worden. Mobile agency One Shoe mobile ontwierp en ontwikkelde beide applicaties. De app ishiergratis verkrijgbaar via de Appstore en Android Market.

iPhone & Android Zorgpas App

Uitbreiding van de service en dienstverlening
De mobiele applicaties zijn gelanceerd ter uitbreiding van de service en dienstverlening richting haar verzekerden. Consumenten hebben een duidelijke behoefte aan informatie over vergoedingen van hun zorgverzekering. Met deze applicatie wil ONVZ Zorgverzekeraar in deze behoefte voorzien. Steeds meer mensen hebben een smartphone en het gebruik wordt steeds intensiever. ONVZ-leden kunnen nu snel nagaan of en hoe bepaalde behandelingen vergoed worden. Daarnaast hebben verzekerden altijd de zorgpas van zichzelf en hun familieleden bij zich omdat deze op hun telefoon beschikbaar is.

Mijn ONVZ
In eerste instantie zijn de apps nog informatief. ONVZ-leden kunnen via de app voor zichzelf en eventuele gezin een digitale zorgpas aanmaken. Aan elke pas kan een vergoedingsoverzicht gekoppeld worden, waardoor ONVZ-leden snel kunnen nagaan of en hoe bepaalde behandelingen vergoed worden. Tevens kan men het nieuws lezen en hebben de ONVZ-leden de belangrijkste telefoonnummers bij de hand. Later wordt de app gekoppeld aan ‘Mijn ONVZ’. Mijn ONVZ is een beveiligde omgeving waar verzekerden inzage hebben in hun verzekeringspakket, stand van eigen risico en de status van hun declaraties.

Keuze voor One Shoe mobile
Drie maanden geleden schreef ONVZ Zorgverzekeraar een pitch uit onder diverse mobile agencies voor de realisatie van een iPhone en Android app. Uiteindelijk viel de keuze op One Shoe mobile als partner voor de realisatie van de apps en ondersteuning bij de verdere strategie. Arnoud Witsel, Webmanager ONVZ Zorgverzekeraar: "Bij het ontwikkelen van de mobiele app wilde ONVZ Zorgverzekeraar samenwerken met een deskundige partij. One Shoe mobile is zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de mobiele markt en heeft al een paar mooie mobiele applicaties in de markt gezet. One Shoe mobile is een goede partner op het mobiele vlak, de medewerkers zijn zeer gedreven, enthousiast en deskundig."

Ronald de Groot van One Shoe mobile: "Wij zijn zeer verheugd met de lancering van de apps en verwachten in de toekomst dat mobiel een belangrijke rol gaat spelen in de service en dienstverlening van ONVZ Zorgverzekeraar. Voordat de  apps definitief gerealiseerd gingen worden is er samen met ONVZ Zorgverzekeraar de roadmap in functionaliteiten en de verdere strategie bepaald. Mobiel dient een integraal onderdeel uit te maken van de dienstverlening en marketing-mix van een organisatie. In de basis van de apps hebben we rekening gehouden met de toekomst, waardoor uitbreidingen binnen de apps eenvoudig te realiseren zijn en de impact op de usability te minimaliseren is. Een gebruiker wil niet bij elke update weer een andere app zien die weer anders werkt, gebruikersgemak is bij ons een zeer belangrijk onderdeel als we een mobiele dienst ontwikkelen. We doen hier veel onderzoek naar en deze kennis vloeit direct door naar onze klanten en projecten."

Meer informatie over de apps en/of onze diensten? neem dan gerustcontactmet ons op.