One Shoe (part of iO)

One Shoe participeert in Utrechts programma om zorginnovatie te realiseren

Kennisinstituten, gemeentes, zorgaanbieders en het bedrijfsleven in de Utrechtse regio, waaronder One Shoe, bundelen de krachten in het programma Uzelf.

One Shoe | 07 jun 2016

Het doel van het programma is om innovatie op het gebied van zelfmanagement en eHealth te realiseren.

Zelfmanagement en eHealth

In de Utrechtse regio is diepgaande en unieke kennis aanwezig op het gebied van zelfmanagement en eHealth (toepassing van ICT voor de gezondheidszorg). De regio kent vele partijen, waaronder One Shoe, die op dit gebied oplossingen ontwikkelen, valideren en implementeren. Door een meer gestroomlijnde samenwerking tussen die partijen kunnen innovaties effectiever worden gemaakt en sneller naar de markt worden gebracht. 

Uzelf ondersteunt innovatie op het vlak van zelfmanagement door de noodzakelijke verbinding tussen de behoefte van de inwoners van Utrecht, de innovatie uit de markt en de competenties van zorgprofessionals te organiseren en te faciliteren.

De gehele provincie Utrecht profiteert van dit initiatief voor een betere gezondheid en meer eigen regie voor haar inwoners. Daarnaast komt er een betere ondersteuning voor zorgverleners die mensen ondersteunen in het managen van hun gezondheid. En er zijn volop economische kansen: door ondersteuning van het bedrijfsleven bij het behalen van meer succes en impact, wordt werkgelegenheid gecreëerd, aldus een woordvoerder van Uzelf.

Bij zelfmanagement draait het om kennis en vaardigheden die mensen, ziek of gezond, gebruiken om actief bij te dragen aan hun eigen gezondheid. Hierbij wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van ondersteunende technologie, bijvoorbeeld in de vorm van apps die mensen in staat stellen hun gezondheid te monitoren. Een voorbeeld hiervan is de ThuisMeten applicatie, ontwikkeld door One Shoe voor FocusCura.

Betrokken partijen

De betrokken partijen in het Uzelf programma hebben maandag 6 juni hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. De kwartiermakers van Uzelf zijn:

  • Hogeschool Utrecht (HU)
  • Universiteit Utrecht
  • UMC Utrecht
  • EBU
  • U Create
  • gemeente Utrecht
  • Raedelijn
  • One Shoe
  • Rabobank

Over One Shoe

Namens One Shoe zette CEO Michel van Velde zijn handtekening. One Shoe is een geïntegreerd reclame- en internetbureau met zowel strategie, concept, creatie, advertising, ux, web- en mobile development in huis. One Shoe doet veel in de healthcare sector en is onder meer werkzaam voor het UMCU, Antonius Ziekenhuis, Meda Pharma, Sanofi, FocusCura en vele anderen.