One Shoe logo

Creative & Digital Agency

One Shoe ontwikkelt publiekscampagne voor gemeente Alphen aan den Rijn

Senioren langer verantwoord zelfstandig laten wonen en leven: dat is het doel van gemeente Alphen aan den Rijn. Dit vraagt inzet van veel verschillende betrokkenen en zeker ook van de senioren zelf. Daarom werken we samen met de gemeente Alphen aan den Rijn aan een publiekscampagne om senioren voor te bereiden op de toekomst.

One Shoe | 04 jun 2020

Publiekscampagne voor gemeente Alphen aan den Rijn

Campagne voor langer zelfstandig thuiswonen

Nadenken over het behoud van zelfstandigheid wordt door veel mensen op leeftijd (te lang) uitgesteld. Of men weet soms niet wat ze moeten regelen, zoals het vroegtijdig inschrijven voor een (meer geschikte) huurwoning en het aanvragen van huishoudelijke hulp.

Gemeente Alphen aan den Rijn steunt senioren in het proces om langer verantwoord zelfstandig te kunnen blijven wonen en besteedt aandacht aan onderwerpen als mantelzorgondersteuning, eenzaamheid, dementie en financieel misbruik. De gemeente doet dit bijvoorbeeld middels meer geclusterde woonvormen, door het inzetten van technologie en organiseren van een betere samenwerking tussen hulpverleners.

Creatief en digitaal bureau One Shoe is momenteel aan de slag met het opzetten van een grootschalige publiekscampagne om senioren bewust te maken van de acties die zij moeten ondernemen om langer zelfstandig te blijven wonen en leven.

Klaar voor de toekomst

Een goede publiekscampagne zorgt voor een attitudeverandering of past de publieke norm aan. Maar dat is wel een proces. Dat begint met een positieve boodschap. Want ook senioren hebben dromen en ambities. Vanuit dat gegeven wordt de doelgroep aangespoord om zich goed voor te bereiden, zodat iedereen het maximale uit leven haalt.

De campagne zal naar verwachting in het derde kwartaal starten. Tijdens de gehele looptijd wordt de campagne gemonitord waarbij wordt gekeken of de campagne de doelgroep bereikt en aanslaat, zodat er waar nodig kan worden bijgestuurd.

Op zoek naar een bureau voor jouw campagnestrategie?

Michel (Founder & Merkstrateeg) adviseert je graag over de juiste campagnestrategie