One Shoe (part of iO)

Podcast over User Experience!

UXU Design Conversations: een podcast over User Experience Design en digital product design. Voor (UX) designers, studenten, (digital) marketeers, en iedereen die bezig is met apps en websites. One Shoe werkt mee aan deze podcast, waar 5 UX Designers de ins en outs van het vak bespreken. Verwacht tips en tricks en inspirerende gesprekken over de praktijk van UX Design.

One Shoe | 28 aug 2019

Het onmisbare wat “User Experience” heet

Good UX means better business. De manier waarop klanten dagelijks je digitale product of dienst ervaren bepaalt hoe ze naar je merk of organisatie kijken. Dus is het belangrijk om een frictieloze ervaring neer te zetten. Goede UX gaat verder dan iets creëren dat ‘doet wat het moet doen’. Daarom werken onze UX-specialisten elke dag aan de ultieme digitale oplossing voor onze opdrachtgevers.

UXU MeetUp

De podcast is onderdeel van User Experience Utrecht (UXU), een MeetUp-groep uit Utrecht die inmiddels 625 volgers telt. Deze MeetUp is de uitgelezen kans om andere UX designers te ontmoeten of het vak beter te leren kennen. Floor van Riet, UX Lead bij One Shoe, is een van de mede-organisatoren. 

De podcast 

Inmiddels staat de derde aflevering ‘Presenting your work’ online. Hierin worden de do’s en don’ts besproken van het presenteren van je werk. Het maken van fingerlicking design is één ding, maar hoe overtuig jij je collega’s of je baas? 

Enthousiast? Luister ook zeker naar “The Dark Side Of UX” over design ethieken en ‘My Ux Career’ waarin wordt besproken hoe je opvalt als UX’er. 

Volg de podcast op Spotify