One Shoe (part of iO)

Splash Award nominatie voor Thuisarts!

De Splash Awards zijn de prijzen voor het beste Drupal project in de Benelux.

One Shoe | 01 mrt 2018

De organisatie van de Splash Awards heeft de nominaties bekend gemaakt en we zijn trots dat ons werk voor Thuisarts is genomineerd voor de award in de categorie Zorg! 

Thuisarts is de nummer 1 publieksinformatie website van Nederland over ziekte en gezondheid. Het afgelopen jaar hebben we het platform volledig herbouwd en redesigned om nóg beter te voorzien in de behoeften van alle doelgroepen. Nu zijn we in de race voor de prijs voor het beste digitale project ontwikkeld met Drupal:  de Splash Award!

Thuisarts

Op Thuisarts.nl vinden ruim 1,7 miljoen mensen maandelijks informatie over klachten en ziekten. Hoog- en laagopgeleid, met of zonder beperking, patiënt én huisarts: de content op het platform is voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk. Via tekst, zelftesten, plaatjes, illustraties en uitlegfilmpjes zijn ruim 1200 ziektebeelden in verschillende contentvormen te raadplegen, begrijpelijk gemaakt voor iedereen. 

Het doel van Thuisarts was om het aantal huisartsconsulten terug te dringen. En dat is gelukt! Uit wetenschappelijk onderzoek in het British Medical Journal blijkt dat door de lancering van Thuisarts het aantal huisartsconsulten in Nederland is gedaald met 12%. Dat is ruim 8 miljoen minder bezoeken! Mensen die voorheen contact opnamen met de huisarts voor een kleine klacht, zijn na het raadplegen van Thuisarts goed genoeg geïnformeerd om andere stappen te nemen. 

Op donderdag 22 maart horen we of we in de prijzen gaan vallen tijdens de feestelijke uitreiking van de Splash Awards in Utrecht.