One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Wilweg.nl informeert studenten en scholieren over een buitenlandervaring

Waar moet je aan voldoen om aan een universiteit in de VS te kunnen studeren? Hoe vind je een goede stageplaats op Aruba? En hoe zit het met visa, woonruimte en dagelijkse kosten? Voor Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, hebben we de website wilweg.nl herontwikkeld. Zo helpen we studenten om, zodra het weer kan, goed voorbereid op reis te gaan.

One Shoe | 15 mrt 2021

Nieuwe website wilweg.nl

Het lijkt nu iets minder vanzelfsprekend, maar een studie, stage of tussenjaar in het buitenland blijft voor leerlingen en studenten een waardevolle manier om belangrijke internationale competenties op te doen. Bijvoorbeeld taalvaardigheid, internationale oriëntatie of cultureel bewustzijn. Daarmee zijn ze goed voorbereid op de samenleving en arbeidsmarkt van de toekomst, en zijn ze klaar om de mondiale uitdagingen van deze tijd te lijf te gaan. Vanuit deze visie stimuleert Nuffic internationalisering in het onderwijs. De website wilweg.nl is één van manieren om studenten hierover goed te informeren. 

Goed voorbereid op reis met wilweg.nl

Op de website www.wilweg.nl staat onafhankelijke informatie over studie, stage of tussenjaar in het buitenland. Ook vinden bezoekers er praktische tips over bijvoorbeeld verzekeringen, woonruimte en (studie)beurzen én kan men ervaringsverhalen lezen van studenten die net terug zijn. Een belangrijk onderdeel is de Beursopener: een zoekmachine voor studiebeurzen, voor Nederlandse studenten die extra financiering willen. 

Beursopener: zoekmachine op wilweg.nl

Een gevarieerd digitaal landschap voor Nuffic

Nuffic heeft verschillende online kanalen. Als vast digitaal partner lanceerden we eerder al samen met Osage (design) het online portal, de corporate website Nuffic.nl en StudyinHolland.nl voor buitenlandse studenten die in Nederland willen komen studeren. We hebben alles ontwikkeld op basis van Drupal, zodat we een schaalbare oplossing kunnen bieden en Nuffic kan profiteren van efficiency voordelen bij de bouw, onderhoud en (door)ontwikkeling van haar gevarieerde digitale landschap.

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Tibor (Digital Consultant)