One Shoe logo

Creative & Digital Agency

VIPP-monitor voor NVZ nu live!

Vanaf nu is de voortgang van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) te volgen via de interactieve VIPP-monitor.

One Shoe | 14 jul 2017

Over het VIPP-programma

Het VIPP-programma heeft als doel om de informatie-uitwisseling tussen patiënt en professional te versnellen en is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met het ministerie van VWS. Deelnemers van het VIPP-programma zijn zorginstellingen die zich inzetten om patiënten binnen drie jaar versneld digitaal toegang te geven tot de eigen medische gegevens zoals specialistenbrieven, laboratoriumuitslagen, ontslagbrieven en andere gegevens.

VIPP-Monitor

Speciaal voor de NVZ ontwikkelde One Shoe de VIPP-monitor, een dynamische infographic waarin de resultaten uit het programma op een heldere en interactieve manier weergegeven worden. In de monitor zien betrokkenen in één oogopslag hoe ver de deelnemende zorginstellingen zijn bij het halen van de doelstellingen.

Hoe breng je onderzoek tot leven?

Hoe geef je complexe onderzoeksdata zo eenvoudig mogelijk, maar wel compleet en duidelijk weer? We hebben bij de ontwikkeling van de VIPP-monitor veel aandacht besteed aan de data-architectuur. De uitdaging was om statische onderzoeksresultaten op een overzichtelijke en dynamische manier weer te geven.

Drupal in combinatie met React

Om te komen tot een dynamische infographic hebben we gekozen om te ontwikkelen met Drupal als backend (custom functionaliteit) in combinatie met React. De animaties hebben we gecreëerd met VelocityJS en CSS3. Door het gebruik van deze technieken hebben we een flexibele infographic kunnen maken met veel mogelijkheden qua animaties en design.

Data wordt steeds verder aangevuld

De komende periode wordt de monitor steeds verder gevuld met nieuwe onderzoeksdata. Hierdoor komt het onderzoek steeds meer tot leven en krijgen betrokkenen steeds beter inzicht in de eigen resultaten ten opzichte van de resultaten van alle, of andere ziekenhuizen.

Meer weten?

Naast de monitor vindt u ook informatie over het programma, praktijkvoorbeelden, tools en nieuws  op de website www.vipp-programma.nl