One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Werken als front-end developer bij One Shoe, hoe is dat?

Werken bij One Shoe, hoe is dat? We stelden Front-end Developer Jordy van Raaij 5 vragen over zijn werk bij het reclame- en internetbureau van Utrecht.

Jordy van Raaij | 03 aug 2017

Werken bij One Shoe, hoe is dat? We stelden Front-end Developer Jordy van Raaij 5 vragen over zijn werk bij het reclame- en internetbureau van Utrecht.

Jordy is 29, woont samen in Utrecht en werkt bij One Shoe als front-end developer voor o.a. DHL, Genzyme en NVZ. Hij fietst graag (wel in de zomer) of volleybalt (in de winter). Hoe ziet zijn job bij One Shoe eruit?

Wanneer is je interesse voor front-end ontstaan?

Ken je CU2 nog, uit begin jaren 2000? Dat was een van de grootste jongerenwebsites van Nederland en de eerste in de generatie profielenwebsites. Een beetje slimme jongen pimpte zelf zijn profiel met HTML en CSS: een andere kleur achtergrond, een ander soort lettertype. Dat vond ik vet! Ik ben me hier vervolgens verder in gaan verdiepen en heb mezelf de basis van programmeren aangeleerd. Maar ik heb eigenlijk nooit de ambitie gehad om van front-end development mijn werk te maken. Ik dacht altijd dat ik veel te veel energie had om de hele dag achter een scherm te zitten, haha.”

Hoe ben je dan als front-ender bij One Shoe terechtgekomen?

“Tijdens mijn vorige baan bij Capgemini kwam ik voor gebruikersonderzoek bij heel veel verschillende organisaties. Ik ontdekte toen dat veel organisaties te luchtig doen over front-end. Dat triggerde mij en daarom besloot ik om van front-end development mijn werk te maken. Blijkbaar kan ik dus wél bijna de hele dag stilzitten, zolang ik mijn energie maar in het vakgebied kwijt kan!”

Wat doe jij nou zoal op een werkdag bij One Shoe?

“Ik werk bij One Shoe voor verschillende opdrachtgevers. Bijvoorbeeld voor DHL met cutting edge technologie, zoals Angular en React in combinatie met Material Design. Het leuke daaraan is dat het de nieuwste technieken zijn, je kunt hier zoveel meer doen dan met technieken als jQuery. Het is tegenwoordig als Frontend developer een must om met een framework of library te werken , zoals React. Als je hierin nog niet thuis bent maar je wilt er wel mee leren werken, dan krijg je bij One Shoe de mogelijkheid om dat op te pakken. Dan investeer je daar zelf tijd in, maar One Shoe ook.”

Waar krijg jij energie van, een kick van?

“Als ik lekker productief bent geweest en echt iets moois heb opgeleverd waar ik trots op ben. Als het én goed werkt én er mooi uitziet, zoals bijvoorbeeld de dynamische infographic voor NVZ op basis van React, VelocityJS en CSS3. Het leukste is als je met z’n tweeën of met een team iets hebt bereikt. En als mensen een beroep op me doen, als ik kennis kan delen.”

One Shoe is alsof je elke dag aanschuift bij het kerstdiner van je familie

Wat is volgens jou nou typisch ‘One Shoe’?

“Alsof je elke dag aanschuift bij het kerstdiner van je familie! Je werk is -net als een kerstdiner- natuurlijk een formele setting maar je kent alle mensen goed, het is er gezellig, er is vertrouwen en respect. De sfeer en cultuur bij One Shoe is heel informeel maar er is wel een hoge mate van professionaliteit. We zijn met 40 collega’s, dus je spreekt niet iedereen dagelijks maar toch kent iedereen elkaar goed en kan iedereen goed met elkaar opschieten.”

Wat wordt er bij One Shoe van front-enders verwacht?

“Je krijgt bij One Shoe veel vrijheid en daar moet je mee om kunnen gaan. Je moet proactief zijn en echt wel kennis van zaken hebben. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om actief mee te denken over oplossingen, of om mee te bepalen welke technieken en frameworks gebruikt gaan worden voor nieuwe projecten. Daardoor is op front-end gebied alles mogelijk, want alles wat je wil is bespreekbaar. Maar daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als je bij het oude en vertrouwde wilt blijven dan kun je hier niet meekomen.”

Enthousiast geworden over werken bij One Shoe?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij One Shoe hebben we regelmatig ruimte voor nieuw talent. Niet alleen voor front-end developers maar ook voor creatieven, designers, back-end developers, User Experience designers en nog veel meer. Check onze vacatures!

Wil je meer weten?

Ilse kan je alles vertellen over het werken bij One Shoe!