One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Werken als UX Designer bij One Shoe: hoe is dat?

Wireframes, breadcrumbs en red dots: zomaar termen die onze User Experience Designer (UX) Niki dagelijks gebruikt. Als UX’er bij One Shoe werkt hij dagelijks aan de ultieme digitale oplossing voor onze opdrachtgevers. Door strategische richtingen te verkennen, in de huid van de klant te kruipen en concepten te testen. Maar hoe is het om als UX’er bij One Shoe te werken?

One Shoe | 09 okt 2019

Hé Niki! Hoe ben jij begonnen als UX Designer?

Laat ik beginnen bij het begin: mijn studie webdesign. Bij deze studie lag de focus op het maken van een mooi plaatje. Je leerde niet waarom dat plaatje zo ingedeeld moest worden. De ‘waarom’ vraag werd voor mij steeds belangrijker. Waarom moet het menu zo ingedeeld worden? Waarom staat deze copy hier? Waarom is deze indeling van elementen goed? Door continu de ‘waarom’ vraag te blijven stellen maak je de beleving voor een gebruiker beter. Als UX’er wil ik dat de ervaring van de gebruiker optimaal is en hij zonder moeite zijn doel kan bereiken.

UX Design One Shoe

Klinkt goed! En waarom werk je bij One Shoe? 

Die keuze had ik eigenlijk heel snel gemaakt! Bij het zoeken van mijn eerste baan vond ik één ding heel belangrijk: samen met een team werken aan projecten die wat teweeg brengen en me zo nog meer verdiepen in het vak.  Nu wil het ook nog eens dat twee goede vrienden van mij hier hebben gewerkt en altijd vol lof over de werksfeer praatten. Nu ik hier zelf werk, weet ik wat ze bedoelen. 

Bij One Shoe word je altijd gezien als volledige medewerker - ongeacht je niveau. Je werkt in een multidisciplinair team waar je dagelijks ontzettend veel van leert.  Er wordt gestrooid met nieuwe inzichten, waar je zelf nog niet gelijk aan zou denken. Dit maakt het samenwerken met collega’s ontzettend leuk en leerzaam.

UX Design One Shoe

Hoe ziet je dag als UX Designer er uit?

Elke dag is anders, dat maakt mijn werk bij One Shoe uitdagend. De ene keer geef ik een workshop, op een ander moment maak ik een gedetailleerd prototype of ben ik mijn brein aan het breken op de informatiearchitectuur van een website of app. Je kan me zelfs vinden met de visual designer pet op. Dan maak ik mooie plaatjes, waarmee ik aan één van mijn leerdoelen werk.

Last but not least zijn de potjes tafeltennis na de lunch echt fantastisch. Het is echt weer terug naar het schoolplein waar je jouw  energie kwijt kan door te schreeuwen, goeie grappen te maken én te lachen. Oja, en te pingpongen. 

UX Design One Shoe

Op welk werk ben je echt trots?

Nou, het kiezen van een studie die bij mij past vond ik ontzettend moeilijk. Wat vind ik eigenlijk leuk? Waar liggen mijn interesses? Wat wil ik later worden als ik oud ben (behalve rijk natuurlijk, duh)? In mijn tijd - ja ik ben zo oud - werd je niet goed geholpen bij het maken van een studiekeuze. Er bestonden nog geen websites die je hierbij konden helpen. Daarom vind ik werken aan studiekeuze website Studiekeuze123.nl ontzettend tof. We nemen de student aan de hand en helpen hem bij het kiezen van een studie die echt bij hem past. En nu hebben we ook nog eens drie gouden Lovie Awards gewonnen voor Studiekeuze123.nl!

Het leukste is een product te maken dat impact heeft, zoals het kiezen van de juiste studie of het verzenden van een pakketje zo makkelijk maken dat zelfs je oma dit kan via een website. Dat ik daar dag in dag uit mee bezig ben, is toch jaloersmakend?

Wordt jij onze nieuwe UX collega?

Solliciteer voor Senior UX Designer!