One Shoe logo

Creative & Digital Agency

One Shoe Insights: hoe het is om bij ons als developer te werken

Onze Developer Safa is een echte teamplayer, harde werker en zorgt voor een goede dosis girl power. Als front-ender brengt ze designs tot leven met haar strakke code, voor klanten zoals Chiesi en qlinker. Hoe is het voor haar om bij One Shoe te werken?

One Shoe | 17 dec 2019

Werken bij One Shoe als developer

Hoe ben jij developer geworden?

Dertien jaar geleden sloeg de vonk over in Tunesië, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Als onderdeel van de zogenaamde publishing club bouwde ik de website van de universiteit. Drie jaar lang spendeerde ik hier veel vrije tijd aan: zeker vier keer per week. Ik vond het zo leuk! Maar dat kwam ook omdat ik mijn doel voor ogen had: developer worden! Ik werkte heel hard om mijn droom waar te maken en begon als front-end stagiair bij een start-up. Daar kwam ik erachter dat ik het vertalen van een design naar een goede technische digitale oplossing geweldig vind om te doen.

Je komt dus uit Tunesië. Hoe ben je bij One Shoe terecht gekomen?

Nadat ik zes jaar werkervaring had opgedaan in Tunesië, vertrok ik naar Nederland. Ik wilde altijd al naar Amsterdam. Waarom? Gewoon, mijn gevoel achterna! Een vriend van mij werkte al bij One Shoe en was erg enthousiast over zijn werk. Hij wist zeker dat dit ook wat voor mij zou zijn. Veel nieuwe technologieën, mooie merken en een nauwe band met collega’s overtuigden me: jep, dit is echt wat voor mij!

Werken bij One Shoe als developer

Hoe pakte dat uit?

Nou, ontzettend goed! Wat ik leuk vind is dat One Shoe steeds internationaler is geworden in de afgelopen jaren. We praten veel Engels, waardoor taal amper een barrière is om jezelf te zijn en van anderen te leren.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Uitgedaagd worden! Elke dag is weer een uitdaging, omdat elke klant(vraag) anders. En dat resulteert in een op maat gemaakte digitale oplossing. Dat maakt elk project bijzonder én heel leuk om te doen. Het is gewoon heel belangrijk om dingen te doen waar je goed in bent, maar óók om nieuwe dingen uit te proberen om zo beter te worden.

Daarom werk ik graag aan het qlinker project. Voor qlinker hebben we de corporate website en en een mobiele app ontwikkeld met behulp van ReactNative met een SaaS-chatbotservice. Dit was de eerste keer dat ik met ReactNative werkte, dus ik was heel blij met de goede coaching van mijn collega’s!

Werken bij One Shoe als developer

Hoe ziet je dag bij One Shoe er uit?

Mijn dagen bestaan uit hard werken, kletsen met collega’s en het werken aan mijn leerdoelen. En natuurlijk begin ik met een kop koffie! Daarnaast hebben we ook extra activiteiten zoals kennissessie, maandelijkse feestjes en company meetings. Oh, en op vrijdagmiddagen halen we vaak lunch buiten de deur.

Wat zou je zeggen tegen degene die hier graag wilt werken?

Dat is makkelijk: If you want to work hard and play hard, this is the place to be!

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk dan snel onze development vacatures.