One Shoe (part of iO)

Design Sprint

In 4 dagen van vraag naar getest idee met de Design Sprint van One Shoe agency

Je hebt een vraagstuk maar weet nog niet welke oplossing het beste hierbij past? De Design Sprint is een vierdaagse methodiek om ideeën te genereren en de beste te testen bij je eindgebruikers.

Interesse? Neem contact op.
Designtraject on steroids

Kick-start je digitale project met een Design Sprint

Hoe kunnen we de check-out van onze webshop verbeteren? Wat kan een chatbot voor onze klantenservice betekenen? Slaat ons nieuwe idee aan bij de doelgroep? Dagelijks komen we allerlei vraagstukken tegen waar niet één antwoord op te geven valt. Maar hoe zorg je ervoor dat je straks in de juiste oplossing investeert?

Een Design Sprint is een ideale methode om dit soort complexe vraagstuk concreet te maken. Na 4 dagen heb je een gevalideerd concept, product, dienst, tool of feature in handen.

De Design Sprint Methode

Een design sprint duurt vier werkdagen: van maandag tot en met donderdag. Stap voor stap ga je razendsnel van een eerste schets naar een werkend prototype; getest door échte eindgebruikers. De design sprint is ontwikkeld door Google Ventures, de investeringstak van Google. 

Waarom een Design Sprint?

Snel

Snel

Door te sprinten versnel je innovatie letterlijk. Een strakke planning binnen de 4 dagen zorgt voor snelle idee- en besluitvorming. Jij en je collega’s maken deel uit van het team.

Creatief

Creatief

Stap buiten de muren van je kantoor. Laat je inspireren en begeleiden door onze strategen en creatieven. We genereren verschillende concepten en ontwerpen stapsgewijs een interactief prototype.

Testen

Testen

We testen het interactieve prototype met echte gebruikers. Zo ontdek je of je in de juiste richting zit én verzamel je inzichten over (onbekende) wensen en behoeften.

Mogelijke vraagstukken voor een Design Sprint:

  • Ik zie deze trend in mijn branche. Hoe moeten of kunnen wij hier op inspelen?
  • De behoefte van mijn doelgroep verandert. Wat betekent dat voor mijn merk?
  • Ik heb een idee voor een nieuwe dienst/product. Zitten mensen hier wel op te wachten?
  • Ik wil een nieuwe propositie of product/markt combinatie ontwikkelen.
  • Ik denk dat onze service beter kan, maar ik weet nog niet hoe.
  • De concurrentie doet X. Wij moeten ook in actie komen, maar ik weet niet hoe.
  • Hoe maken we onze zeer functionele oplossing veel gemakkelijker in gebruik?

De Design Sprint

Maandag

Ideeën genereren

We starten met het in kaart brengen van het vraagstuk. Onder leiding van onze ervaren strategen gaan jij en je collega’s aan de slag. Wat willen we precies veranderen? En waarom? We interviewen experts binnen je organisatie en bepalen het doel van de sprint. Daarna gaan we direct oplossingen genereren en schetsen.

Dinsdag

Kiezen en uitwerken

We destilleren de ideeën tot een eenvoudig, maar krachtig concept. We kiezen hier voor het idee met de meeste impact op de doelstelling. Dit doen we met interactieve stemrondes. Met storyboarding kijken we vervolgens hoe het concept in de praktijk moet gaan werken. 

Woensdag

Prototype maken

Op dag drie maken we je concept tastbaar middels prototyping en design. Het Design Team is dan aan zet. Aan de hand van het storyboard werken we het gekozen concept uit tot een interactief prototype. Alles wat je ziet moet daarbij zo echt mogelijk aanvoelen. We besteden daarom veel aandacht aan de content.

Donderdag

Valideren

Op de laatste dag van de design sprint wordt het prototype getest bij de eindgebruikers. We kijken hoe zij het prototype gebruiken en wat ze ervan vinden. Een aanvullend interview geeft extra inzicht in hun wensen en behoeften. 

Ideeën die écht waarde toevoegen

De Design Sprint is een perfecte manier om te kijken of je aannames kloppen. Of de ontworpen oplossing het antwoord is op je vraag. En om te kijken of mensen interesse hebben in het product zoals je had gedacht. Het is een kickstarter voor een vervolgtraject. Ook als het resultaat niet altijd precies zoals je had gehoopt. Want gelukkig weet je dat nu al na vier dagen. Met de Design Sprint vergroot je de kans dat je investeert in een product dat écht waarde toevoegt. 

Gerelateerd werk

Kansen concreet maken

Van idee naar tastbaar product

Je innoveert door nieuwe kansen te creëren. Als multidisciplinair agency hebben we we allerlei disciplines in huis om die kansen daadwerkelijk te benutten, met gebruik van high-end creatie en bewezen technologie:

Merkstrategie, Digitale Strategie, Development, User Experience Design, Digital Design

Op zoek naar een agency voor jouw volgende Design Sprint?

Job (Digital Consultant) adviseert je graag over de Design Sprint aanpak