One Shoe logo

Drupal Upgrades

Drupal 7 > Drupal 8 > Drupal 9

Bestaande Drupal website upgraden naar een hogere versie? We hebben meer dan 13 jaar ervaring met het migreren en upgraden van Drupal websites, waaronder die van DHL, het OLVG, Thuisarts.nl en vele anderen.

Interesse? Neem contact op.
Altijd een soepele transitie

Updaten, upgraden of migreren?

Is je Drupal website toe aan een upgrade? Bijvoorbeeld omdat je huidige website verouderd is, of omdat je het design wilt herzien? Voor versies tot en met Drupal 7 houdt het overgaan naar een nieuwere versie van Drupal vaak een herbouw (migratie) van je website in. Dat komt omdat Drupal 8 technisch sterk verschilt van Drupal 7 en boordevol features zit die Drupal 7 niet heeft. Vanaf Drupal 8 is het update patroon echt anders ingericht waardoor de transitie naar Drupal 9 en alle volgende versies slechts een kleine stap is. Dat maakt Drupal des te aantrekkelijker!

Wij voeren Drupal upgrades uit voor vooraanstaande organisaties

  • DHL
  • OLVG
  • Sanofi
  • Leaseplan
  • Thuisarts.nl

Drupal 9 lanceert in 2020

De nieuwste versie van Drupal - Drupal 9 - wordt medio 2020 verwacht! Snel na de komst van Drupal 9 gaat ook de officiële ondersteuning van Drupal 7 stoppen, in 2021. Na die tijd kun je nog wel gebruikmaken van partijen die betaalde security updates aanbieden maar je profiteert niet meer van de veiligheid en zekerheid van de wereldwijde Drupal community. Je doet er dus goed aan om uiterlijk in het tweede kwartaal van 2020 de eerste stappen te zetten voor een upgrade van je website naar Drupal 8.

Drupal 7 website upgraden?

Als je momenteel een Drupal 7 website hebt, heb je in feite twee keuzes: nu alvast upgraden naar Drupal 8, of wachten op de komst van Drupal 9 in 2020. Wij adviseren je in de meeste gevallen om niet te wachten met het upgraden van je Drupal 7 website omdat de stap van 8 naar 9, kleiner is dan van 7 naar 9. Project Manager Pascal legt in dit artikel uit hoe dat zit.

Drupal 8 website upgraden?

Zit je nu al op Drupal 8? Vanaf medio 2020 is een Drupal 8 website upgraden naar Drupal 9 zoals gezegd een kleine stap - mits je Drupal 8 website goed onderhouden is. Ons technisch team kijkt in een Drupal website audit graag met je mee naar de inrichting en status van je huidige Drupal website, om je gedegen advies te geven over de upgrade van je Drupal website.

Gerelateerd werk

Benieuwd wat wij voor je organisatie kunnen doen?

Tibor weet alles over Drupal