One Shoe (part of iO)

Merkstrategie

‘A strategy is necessary because the future is unpredictable’

Merken die duidelijk voor ogen hebben waar ze voor staan en dit consequent uitdragen, hebben een absolute voorsprong op concurrenten. Reden genoeg om een merkstrategie te laten ontwikkelen! 

Interesse? Neem contact op.
Creëer een sterk merk

Waarom een merkstrategie ontwikkelen?

Door een goede merkstrategie te ontwikkelen creëer je een sterk merk met duidelijke associaties. Je hebt o.a. scherp wat je als merk toevoegt aan het dagelijks leven van jouw doelgroep, en wat dat betekent voor je diensten of producten. In merkstrategie workshops begeleiden onze strategen jou en je team bij het bepalen van een authentiek en aansprekend merkverhaal.

"Succesvolle merken van de toekomst zijn zinvol en helpen mensen hun leven eenvoudiger of aangenamer te maken."

Floris Derksen, Director of Experience Design

Zo bepalen we de merkstrategie:

Brand discovery

Brand discovery

In deze sessies brengen we de essentie van het merk boven tafel. We gaan op zoek naar authenticiteit, onderscheidend vermogen en relevantie. We blijven de ‘waarom’-vraag stellen, gooien aannames overboord en onderzoeken wat er écht toe doet. 

Merkwaarden

Merkwaarden

Wie ben je als merk, waar sta je voor en wat wil je uitdragen? Tijdens de brand discovery sessies onderzoeken we huidige en nieuwe merkwaarden en kijken we hoe deze het merk karakter geven.

Merkverhaal

Merkverhaal

Om als merk je doelgroep aan te spreken en te binden is een authentiek en geloofwaardig merk belangrijk. Vanuit merkwaarden creëren wij jouw merkverhaal dat de basis vormt voor elke vervolgstap in je strategie.

Merkpaspoort

Merkpaspoort

De uitkomsten van de verschillende merksessies verankeren we in een merkpaspoort. Hierin staan onder andere de merkvisie, merkmissie, emotionele drijfveer en het handelingsperspectief omschreven. Zo heb je alle richtlijnen voor het gebruik van de merkidentiteit gebundeld.

Brand Identity Design

Brand Identity Design

Straal je visueel uit wat en wie je bent? We hebben ervaren designers in huis die de kern van je merk weten te vatten in een Brand identity. Hiermee leggen we de basis voor de visuele uitstraling van je merkidentiteit.

Concept- en Campagne ontwikkeling

Concept- en Campagne ontwikkeling

Met een ijzersterke merkidentiteit kun je op lange termijn consistente invulling geven aan marketing en communicatie, zoals campagnes en creatieve concepten. One Shoe heeft alle disciplines in huis om je hierbij te ondersteunen.

Gerelateerd werk

Consistentie

Een merkstrategie geeft houvast en sturing aan je merkuitingen

Een merkstrategie vormt de leidraad in alle keuzes die je maakt en alle kanalen die je inzet. Of het nu gaat om je campagnes, websites, applicaties of content. One Shoe creëert daarom een toekomstbestendige merkstrategie die je doelgroep boeit en bindt. Op zoek naar een doorvertaling van je merk? Check ook eens: merkpaspoort, campagnestrategie, digitale oplossingen en campagnes

Samen jouw merkstrategie bepalen?

Michel (Oprichter & Merkstrateeg) geeft persoonlijk advies over merkstrategie