One Shoe (part of iO)

Medicijninformatie en nascholing voor zorgprofessionals

Chiesi Pharmaceuticals Professional Platform

Hoe breng je voor een grote farmaceut een digitaal landschap samen? Voor Chiesi Pharmaceuticals ontwikkelden we met Laravel een centraal interactief platform waarop diverse doelgroepen worden bediend.

Chiesi Pharmaceuticals is gespecialiseerd in geneesmiddelen op het gebied van longziekten. De farmaceut focust zich met name op de medicamenteuze behandeling van astma en COPD, taaislijmziekte en Respiratoire Distress Syndroom bij vroeggeborenen (neonatologie). Daarnaast kunnen zorgprofessionals bij Chiesi College terecht voor geaccrediteerde nascholingen, informatie over congressen en symposia, en het aanvragen van servicematerialen.

In de oorspronkelijke setup hadden de verschillende diensten en producten van Chiesi allemaal verschillende (eigen) websites. Niet heel efficiënt in contentmanagent, beheer en doorontwikkeling. Dat kan veel gebruiksvriendelijker! Daarom brachten we voor Chiesi alles samen in één centraal, interactief corporate platform: chiesipro.nl.

Consistente informatievoorziening

Het nieuwe Chiesipro.nl richt zich op alle uiteenlopende doelgroepen van Chiesi: van huisartsen en verpleegkundigen tot en met kinderartsen en nefrologen. Op één plek vinden zij nu informatie over de verschillende medicijnen maar ook over congressen en nascholing, kunnen ze online webinars volgen én servicematerialen aanvragen.

Reviewproces & Userrechten

Chiesi is gebonden aan strenge regels omtrent het maken van reclame voor medicijnen en het verstrekken van informatie (Gedragscode Geneesmiddelenreclame). Daarom moet medische content vaak door een strikt en tijdrovend reviewproces. In de website hebben we een aantal functionaliteiten ontwikkeld die dit reviewproces voor de mensen bij Chiesi moet vergemakkelijken. Daarnaast is het belangrijk dat die medische content alleen toegankelijk is voor hen die daar ook wettelijk toegang toe hebben. We hebben het aan de achterkant zo ingericht, dat alle verschillende usertypes middels een geavanceerd rechtensysteem in verschillende mate toegang tot het platform hebben.

Flexibiliteit dankzij Laravel & Prismic.io

We zijn gespecialiseerd in de inzet van het PHP framework Laravel en hebben dat ook ingezet bij de ontwikkeling van het Chiesi platform. Laravel is ideaal omdat het veel ontwikkelvrijheid biedt en tegelijkertijd goed geschikt is om koppelingen te leggen met andere services, zoals marketing automation. En dankzij het CMS Prismic.io heeft Chiesi veel vrijheid bij de opzet en uitrol van verschillende uiteenlopende pagina’s. Alle diensten en services zijn dankzij Chiespro.nl nu geclusterd onder één vlag.


Topics:

Op zoek naar een ervaren creative & digital agency?

Tibor (Digital Consultant) adviseert je graag over digitale oplossingen


Volgende