One Shoe (part of iO)

Gezondheid monitoren op afstand

FocusCura App

Waarom zou een benauwde, chronisch zieke patiënt iedere maand 30 kilometer moeten afleggen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor een bloeddruk meting die nog geen vijf minuten duurt? Met de eHealth app cVitals kunnen patiënten de metingen thuis doen, de zorgverlener volgt de resultaten op afstand.

Overbodige ziekenhuisbezoeken

Voorheen moesten patiënten met COPD of Hartfalen regelmatig naar het ziekenhuis om de bloeddruk te laten meten, het gewicht te laten noteren en te vertellen hoe het met eten en bewegen ging. Dankzij cVitals zijn deze belastende ziekenhuisbezoeken niet meer nodig: de patiënt doet deze metingen thuis via de smartphone of tablet. Als metingen boven of onder de ingestelde drempelwaarde vallen, ontvangt de zorgverlener automatisch alerts.

Koppeling met slimme meetinstrumenten

cVitals kan volledig worden gepersonaliseerd. De patiënt ziet direct na het opstarten van de app de metingen die hij of zij die dag moet doen. Slimme meetinstrumenten zoals de Omron bloeddrukmeter en de iHealth weegschaal maken via bluetooth een connectie met de app.

Gebruiksvriendelijke eHealth oplossing

De doelgroep van cVitals is over het algemeen wat ouder en kan een visuele beperking hebben. Daarom hebben we bij het user experience design bewust gekozen voor een intuïtieve bediening, grote vormen, veel iconen, weinig tekst, groot lettertype en een groot kleurcontrast.

Officiële medische app

eHealth apps moeten veilig zijn. cVitals is zo veilig dat het een CE-markering als medisch hulpmiddel heeft gekregen. Dit betekent dat cVitals conform wettelijke vereisten kan worden ingezet en zeer veilig is om te gebruiken. Met deze markering is cVitals één van de weinige medische apps in Nederland die officieel mag worden ingezet als medisch hulpmiddel.


100.000+Metingen verricht en gemonitord
-26%Daling in spoedeisend hulpbezoek
88%Van de gebruikers raadt cVitals aan
-28%Daling in ligdagen

Topics:

Op zoek naar een ervaren mobile app development agency?

Jordy (CTO) adviseert je graag over de inzet van een mobile app!


Volgende