One Shoe (part of iO)

Een nieuw digitaal ecosysteem voor Nuffic

Nuffic Website

Voor Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, was het tijd voor een vernieuwing van hun online communicatiediensten. Door een langetermijnpartnership aan te gaan met ons hebben we vijf domeinen van Nuffic vernieuwd zodat ze goed op elkaar aansluiten en de klantreis verbeteren.

Optimalisatie nodig

Nuffic helpt Nederlandse studenten die in het buitenland willen studeren en buitenlandse studenten die naar Nederland komen voor een studie, Voor Nuffic was de manier waarop ze deze studenten van dienst kon zijn met de oude systemen niet meer optimaal. Doordat ze gebruik maakte van verschillende CMS-systemen, met ook verschillende designs, was het voor de doelgroep soms een uitdaging om de juiste informatie te vinden. Nuffic biedt specifieke, en belangrijke informatie aan deze groep studenten. Het is natuurlijk belangrijk dat deze informatie gemakkelijk te vinden is voor de doelgroep.

Alle domeinen met één systeem

Om Nuffic te helpen met hun innovatie hebben we onze focus gelegd op het verbeteren van de klantreis. de vijf verschillende domeinen zijn (www.nuffic.nl, www.studyfinder.nl, www.studyinholland.nl, www.wilweg.nl, portal.nuffic.nl) allemaal gebouwd met Drupal. Nuffic heeft zijn service over 5 verschillende domeinen verdeeld omdat elk domein een eigen doelgroep, communicatiedoel en gebruikscontext heeft. 

Met deze veelzijdige, veilige en schaalbare architectuur hebben we een universele moduleset gebouwd die Nuffic op elk domein kan inzetten. Zo kan elk team per domein los van elkaar werken zonder dat uniformiteit, veiligheid en beheersbaarheid verloren gaat. Met het universele ontwerp van partnerbureau Osage wordt uniformiteit ook aan de voorkant gewaarborgd.

Belangrijke koppeling

Naast Drupal hebben we ook gebruik gemaakt van Laravel. Met deze oplossing hebben we een koppeling gemaakt met de Hoger Onderwijs Voorlichtings Informatie (HOVI) database. Deze database is een belangrijke informatiebron voor Hoger Onderwijs en is van groot belang voor Nuffic. Organisaties als Studiekeuze123 maken ook gebruik van deze koppeling.

Wat is er bereikt?

Dankzij dit nieuwe systeem kunnen studenten makkelijker informatie vinden doordat Nuffic meer controle heeft over hun domeinen en een sterkere klantreis realiseert. Ook maakt deze nieuwe aanpak het opzetten van nieuwe domeinen een stuk eenvoudiger voor Nuffic. Door hetzelfde geraamte en de universele moduleset te gebruiken voldoet een nieuw domein meteen aan alle eisen. Voor ambassadeurs van Nuffic is het effect van het nieuwe platform niet onopgemerkt gebleven.“Ik heb al van verschillende mensen, van wie ik dit echt niet had verwacht, gehoord dat ze nu ook naar het buitenland willen.” aldus Nova, ambassadeur van Wilweg.


+10%time on task voor de drie van de vier toptaken
+10%geslaagde acties bij de uitvoering van drie van de vier toptaken

Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Tibor (Digital Consultant)


Volgende