One Shoe (part of iO)

De verbindende factor in het dagelijkse werk van 18.000 medewerkers

Espria intranet

Espria is met ruim 18.000 medewerkers een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Medewerkers werken verspreid over verschillende locaties en veel bij zorgklanten thuis. Het intranet van Espria is voor de medewerkers dé verbindende factor in hun dagelijkse werkzaamheden.

Sociaal intranet

Dankzij een nieuwe uitstraling, nieuwe functionaliteiten en vooral meer interactiemogelijkheden zorgt het intranet van Espria voor meer verbinding binnen de organisatie. Van behandelaars, verplegers en artsen tot inkopers, beleidsadviseurs, baliemedewerkers, teamleiders en afdelingsmanagers: bij iedereen heeft het nieuwe intranet een logische plek gekregen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Newsfeed

Op het intranet krijg je als medewerker van Espria gepersonaliseerde informatie in je eigen newsfeed/timeline. Naast de 'verplichte bedrijfsinformatie' heb je zelf regie over de verschillende informatiestromen, afhankelijk van je bedrijfsonderdeel of de (discussie)groepen waaraan je deelneemt. Zo heb je altijd informatie op maat.

Gedeelde interessegroepen

Medewerkers kunnen hun eigen themagroepen en projecten aanmaken, zowel publiek, selectief als privé. Inmiddels zijn er al ruim 40 actieve groepen gecreëerd waarin werknemers informatie met elkaar delen!

Self-service & tooling

Het intranet voorziet werknemers van alle services die ze nodig hebben om uitgaven te declareren, reserveringen te maken en hen toegang te geven tot hun salarisstrook en digitale protocollen.

Ook op mobiel beschikbaar

Espria heeft een zeer mobiele werkcultuur. Daarom hebben we het intranet ook beschikbaar gesteld als mobile app voor smartphones en tablets met iOS en Android.

Drupal: eindeloze mogelijkheden

Het intranet voor Espria hebben we ontwikkeld met het krachtige open source CMS Drupal. Drupal is een compleet, schaalbaar en veilig framework met uitstekende mogelijkheden voor een intranet of digital workspace. Zo heeft Drupal uiteenlopende functionaliteiten (modules) voor kennisdeling en informatievoorziening. Ook kunnen we met Drupal goed koppelingen leggen met andere systemen en databases. Bovendien heeft Drupal tevens mogelijkheden voor een geavanceerd content- en gebruikersbeheer: ideaal bij een intranet waarin mensen met uiteenlopende functies en verantwoordelijkheden kennis delen!

"Ik ben fan!"

Al direct na lancering werd het nieuwe intranet enthousiast ontvangen door de medewerkers. En als interactiemiddel deed het intranet direct zijn naam eer aan, de positieve reacties stroomden binnen: 

“Ziet er super uit. Complimenten. En nu allemaal meedenken/werken om er helemaal “ons” intranet van te maken: het platform waar we elkaar kunnen vinden, informeren, helpen, etc.”

“Ja, ik ben fan! Ik voorspel een mooie toekomst voor het makkelijk vinden en delen van informatie. Het ziet er bovendien mooi uit. Complimenten voor iedereen die hieraan heeft gewerkt.”


25.000Pageviews per dag
65%Van de werknemers heeft een actief profiel
1Drupal Splash Award Nomination
1Digital Impact Award Nomination

Topics:

Op zoek naar een ervaren UX Design bureau?

Peter helpt je graag bij jouw UX Design vraagstuk


Volgende