One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Alle hulp voor ouderen via HilverZorg.nl

Hilverzorg website

Niets is zo belangrijk als jezelf kunnen blijven, ook als je ouder wordt. Zorgorganisatie HilverZorg richt zich op ouderenzorg en ondersteunt met praktische hulp en activiteiten in de wijk, diverse vormen van zorg aan huis, dagzorg en aangepaste woonvormen. Met HilverZorg.nl kan dit allemaal online.

Bouwen aan HilverZorg

Een nieuwe website als een verlengstuk van de doelen en waardes van HilverZorg, waarin het bouwen aan waardevolle relaties centraal staat: tussen medewerkers en cliënten, tussen vrijwilligers en mantelzorgers en tussen bewoners en inwoners. Maar hoe behaal je doelstellingen, boe bereik je (potentiële) cliënten, hoe werf en bind je nieuwe collega’s en hoe informeer je met de merkwaarden van HilverZorg in gedachten?

Core Model Workshop

Startpunt van de herbouw van het Drupal platform was het formuleren van de behoeften van de verschillende doelgroepen van HilverZorg. Met behulp van Core Model workshops bepaalden we welke pagina’s van de site essentieel zijn, hoe we die pagina’s relevant maken voor de bezoeker en hoe we het aantal kwalitatieve bezoekers en de interactie verhogen. Hiermee hielden we natuurlijk rekening met de doelen van HilverZorg. Nadat de Customer Journey in kaart was gebracht volgde een vertaling in UX en visual design waarin onze focus lag op de website structuur en de toptaken.

Team specialisten

Een team van One Shoe, bestaande uit onder andere UX-specialisten, front- en backup developers en Drupal specialisten werkte nauw samen met HilverZorg. Speerpunten waren de gebruiksvriendelijkheid voor tablet, smartphone en pc, en de functionaliteit van de site die geschikt moet zijn voor verschillende doelgroepen, waaronder senioren. Om dit te testen werkte One Shoe met een speciaal testteam van (potentiële) klanten, familieleden, mantelzorgers, medewerkers (inclusief projectleden) en stakeholders.

Service en onderhoud

De overzichtelijke en gebruiksvriendelijke site is gebouwd in Drupal 7. Door het Drupal CMS kunnen medewerkers van HilverZorg het contentbeheer zelf uitvoeren. HilverZorg heeft na de bouw van de website een onderhoudscontract afgesloten waardoor ze bij supportvragen contact kunnen opnemen met One Shoe’s servicedesk. One Shoe biedt tot 24/7 monitoring, support en ondersteuning voor dit Drupal platform.

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Tibor (Digital Consultant)


Volgende