One Shoe (part of iO)

Hallo, waar kunnen we je mee helpen?

Jeroen Bosch Ziekenhuis website

Zorg op maat en dichtbij voor iedereen in de regio van Den Bosch en omstreken. Dankzij de nieuwe website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat ook online de patiënt nog meer centraal.

De patiënt centraal

Met jaarlijks ruim 490.000 poliklinische behandelingen  en 55.000 ziekenhuisopnames wil het Jeroen Bosch Ziekenhuis ook online de beste zorg verlenen en het gezondheidswelzijn van de cliënten voorop zetten. Daarom hebben we een website ontwikkeld die de bezoekers letterlijk aan de hand neemt en wordt iedereen – ongeacht medische kennis of taalniveau – goed geïnformeerd.

Meer weten over hoe je een patiëntgerichte ziekenhuiswebsite realiseert? Download dan de whitepaper!

Unieke zoekmethodes

Bezoekers van de nieuwe website worden door het Jeroen Bosch ziekenhuis letterlijk aan de hand genomen: “Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?” staat er boven de prominente zoekbalk op de homepage. Hier vinden patiënten en hun naasten snel de informatie die ze in verschillende stadia van voorlichting en behandeling nodig hebben.

Daarnaast kan men visueel zoeken: het menselijk lichaam is op de website afgebeeld en onderverdeeld in 11 verschillende categorieën. De bezoeker kan het lichaamsdeel selecteren waar de klachten worden ervaren. Hierdoor kan op een efficiënte en duidelijke manier informatie worden verkregen over de klachten en mogelijke medische aandoeningen zonder overspoeld te worden met informatie.

Voorlichting en begrip van behandeltrajecten

De behandeltrajecten die het JBZ biedt, zijn van A tot Z uiteengezet en alle informatie is vormgegeven in een prettig leesbaar lettertype en lettergrootte. Met de begrijpelijke teksten en praktische tips wordt iedere bezoeker nog beter geïnformeerd over alle facetten die voorbij kunnen komen tijdens een bezoek of behandeltraject in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  

De eerste bezoekers zijn enthousiast: “Lekker helder, die site. Het straalt rust uit. Ik zie hier bij de aandoening ‘slaapapneu’ in één oogopslag waar het om gaat. Ook fijn dat de zoekbalk verbeterd is; die vonden we als groep eerst wat onduidelijk”.

Een toekomstbestendige website

Met het nieuwste Drupal 8 Content Management Systeem is de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis toekomstbestendig. De structuur van de webpagina’s is vernieuwd en de content volledig herschreven. Zo kan het Jeroen Bosch Ziekenhuis ook online haar zorgtaken optimaal blijven uitoefenen.


Topics:

Op zoek naar een ervaren creative & digital agency?

Job (Digital Consultant) adviseert je graag over digitale oplossingen


Volgende