One Shoe (part of iO)

'Laat je niks wijsmaken!'

Makelaarsland campagne

De RTV campagne voor Makelaarsland had als doel om de perceptie van de dienstverlening te veranderen en tegelijkertijd de positionering te verduidelijken.

Makelaarsland, de grootste NVM-makelaar van Nederland, is ontstaan uit het gevoel dat het vak van makelaar anders kan en moet. Daarmee heeft Makelaarsland zich in het afgelopen decennium afgezet tegen de gevestigde orde van traditionele makelaars. Makelaarsland heeft als "internetmakelaar" een product dat past in de nieuwe tijd: openheid over de markt, en alleen betalen voor zaken die je niet zelf kunt doen. De rest is relatief eenvoudig, zeker met de goede informatie die beschikbaar is. Een rondleiding, een beschrijving van het huis, foto’s maken van het huis: allemaal zaken die mensen zelf kunnen.

Het internet maakt zoeken naar een huis een online aangelegenheid waardoor de rol van de makelaar niet meer het bij elkaar brengen is van vraag en aanbod. De rol is het tot stand brengen van een transactie. Voor de rest geldt: laat je niets wijsmaken! Slimme verkopers kiezen voor Makelaarsland.

Doel van de campagne

De perceptie van het beroep makelaar op zichzelf is een communicatieve uitdaging, van een “internet makelaar” is de uitdaging nog groter. De campagne van Makelaarsland had als doel om de perceptie van de dienstverlening te veranderen en tegelijkertijd de positionering te verduidelijken. 

Waar veel makelaars een sterke regionale focus hebben is de uitdaging voor Makelaarsland om landelijk naamsbekendheid te realiseren die alle regionale makelaars overstijgt. De spontane naamsbekendheid diende met 12% te groeien.

TV

Makelaarsland heeft de stap durven nemen om als MKB-bedrijf landelijk op televisie te adverteren. Een grote stap, maar noodzakelijk omdat landelijke aandacht voor het merk een vereiste is. Er is gekozen voor een 10” TV die de kern van de boodschap laadt. 

Radio

Verschillende 30” RC’s, met voorbeelden waar de consument zich niets over moet laten wijsmaken, zijn alternerend ingezet.

Online Display

Online display is ingezet voor de naamsbekendheid. Het statement dat in de commercials wordt gemaakt, zijn vertaald naar herkenbare content op de eigen website van Makelaarsland.

De resultaten

De campagne heeft op een sympathieke manier de consument gewezen op de keuzes die gemaakt kunnen worden bij het zoeken van een makelaar, de juiste handelingen zelf verrichten en daarmee duizenden euro’s besparen, dat is slim. 

Het opzoeken van de grenzen van sympathiek versus de eerlijkheid over het vak van makelaar is succesvol uitgevoerd, de cijfers bewijzen het én de ophef van traditionele makelaars die zich betrapt voelen bewijzen het. Traditionele makelaars reageerden massaal op de ‘Laat je niets wijsmaken’ campagne.


Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Michel


Volgende