• Advies- en ingenieursbureau Tauw

  • Advies- en ingenieursbureau Tauw

  • Advies- en ingenieursbureau Tauw

Over de inspectie apps

Vroeger werden inspecties uitgevoerd met pen, papier, fotocamera, kompas en een gps meter. Door het gebruik van de App is dit niet meer nodig. De Samsung Galaxy tab is nu alles wat nodig is om de inspectie uit te voeren.

One Shoe verzorgde het complete traject van interactie- en visueel ontwerp tot de ontwikkeling van de Android apps. We ontwikkelden apps voor onkruid inspectie, asbest inspectie en beschoeiing inspectie waterwegen. De apps zijn uitvoerig op het veld getest om een goede werking te kunnen garanderen.

Over Tauw

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werken zij met ruim 1.000 medewerkers aan een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving.

 

Aanleiding van het project

Inspecties worden door deskundige werknemers van Tauw op locatie uitgevoerd. Vroeger werden inspecties uitgevoerd met pen, papier, fotocamera, kompas en een gps meter. Gegevens werden vervolgens handmatig genoteerd en op het werk in een systeem gezet. Naderhand zijn de pen en papier vervangen voor computers en werden de gegevens in een Excel sheet gezet. 

Maar ook dit was niet optimaal want een computer moest opgestart worden, is zeer gevoelig voor het weer, heeft op locatie geen internetverbinding, de accu ging zeer snel op en alle gegevens moesten alsnog op kantoor in een ander systeem gezet worden. Met de komst van smartphones en tablets is de pen, papier, draadloos internetverbinding, fotocamera, kompas en gps meter samengevoegd in één apparaat. Het ontwikkelen van inspectie apps was dus een logisch gevolg.