• Liberation Route app

  • Liberation Route app

  • Liberation Route app

Liberation Route App

De app geeft de gebruiker op basis van gps onder meer informatie over wat zich heeft afgespeeld op weg naar een vrij Europa aan de hand van "spots" (locaties), biografieën en verhaallijnen. Daarmee treedt de bezoeker letterlijk in de voetsporen van de bevrijders en soms ook in de voetsporen van de bezetters. De content in de app en de website probeert namelijk de verhalen zoveel mogelijk van beide kanten te belichten.

GEO locatie gebaseerde content

Naast "spots" (POI's, oftewel Points of Interest, oftewel GPS locaties) bevinden zich in de app ook "storylines" die een bundeling van meerdere spots zijn die samen een verhaal vormen. Zo kan men dus een compleet verhaal volgen op één of meerdere locaties. De app en site worden continu aangevuld met nieuwe informatie over de ruim drieduizend kilometer lange route van Normandië naar Berlijn. Beide werden in vijf talen ontwikkeld: het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Pools. 

 

Offline content

De apps ondersteunen de mogelijkheid om content op te slaan voor offline gebruik. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit de media (audio, video, tekst) van een aantal nabij gelegen POI's (Points of Interest) die men vanuit de kaart en op basis van GPS kan vinden en opslaan. Vervolgens kan men deze audio en video op locatie weer gebruiken zonder de databundel aan te hoeven spreken.

Android & iOS

One Shoe ontwikkelde de liberation route app voor zowel Android als iOS. Op deze manier kunnen de twee grootste groepen van smartphone gebruikers de liberation route volledig ervaren.
 

 

 

Lancering van de Liberation Route

Minister Hennis-Plasschaert vindt de Liberation Route Europe ‘een pareltje’. “Dankzij u kan de route die de geallieerden toen hebben afgelegd, worden herontdekt”, roemde zij de initiatiefnemers tijdens haar speech in Arromanches. “Met deze internationale herdenkings- en bevrijdingsroute wordt op unieke wijze onze gezamenlijke geschiedenis zichtbaar, toegankelijk en tastbaar gemaakt.”