• ONVZ Zorgpas app

  • One Shoe ontwikkelde de ONVZ app

ONVZ Zorgpas app

Zorgverzekeraar ONVZ schreef een pitch uit onder diverse mobile agencies voor de realisatie van een iPhone en Android app. Uiteindelijk viel de keuze op One Shoe als partner voor de realisatie van de apps en ondersteuning bij de verdere strategie. De app zou uiteindelijk het doel hebben om de fysieke zorgpas te ondersteunen met een mobiele digitale zorgpas die verrijkt is met polisinformatie en koppelingen met Mijn ONVZ. 

De keuze voor One Shoe

Arnoud Witsel, Webmanager ONVZ Zorgverzekeraar: "Bij het ontwikkelen van de mobiele app wilde ONVZ Zorgverzekeraar samenwerken met een deskundige partij. One Shoe is zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de mobiele markt en heeft al een paar mooie mobiele applicaties in de markt gezet. One Shoe is een goede partner op het mobiele vlak, de medewerkers zijn zeer gedreven, enthousiast en deskundig."

 

 

Digitale dienstverlening

De mobiele applicaties zijn gelanceerd ter uitbreiding van de service en dienstverlening richting haar verzekerden. Consumenten hebben een duidelijke behoefte aan informatie over vergoedingen van hun zorgverzekering. Met deze applicatie wil ONVZ Zorgverzekeraar in deze behoefte voorzien. Steeds meer mensen hebben een smartphone en het gebruik wordt steeds intensiever. ONVZ-leden kunnen nu snel nagaan of en hoe bepaalde behandelingen vergoed worden. Daarnaast hebben verzekerden altijd de zorgpas van zichzelf en hun familieleden bij zich omdat deze op hun telefoon beschikbaar is.

Roadmap functionaliteiten

In de toekomst gaat mobiel een belangrijke spelen in de service en dienstverlening van ONVZ Zorgverzekeraar. Vanuit dit oogpunt heeft One Shoe allereerst samen met ONVZ Zorgverzekeraar de roadmap in functionaliteiten en de verdere strategie bepaald. Mobiel dient een integraal onderdeel uit te maken van de dienstverlening en marketing-mix van een organisatie. In de basis van de apps is er dus rekening gehouden met de toekomst, waardoor uitbreidingen binnen de apps eenvoudig te realiseren zijn en de impact op de usability te minimaliseren is. Een gebruiker wil tenslotte niet bij elke update weer een andere app zien die weer anders werkt.

 

Digitaal declareren

De app geeft ook de mogelijkheid aan gebruikers hun declaraties te laten doen. Namelijk door met de app foto's te maken van hun declaraties en deze te uploaden naar 'Mijn ONVZ'. De declaraties zullen vervolgens administratief verwerkt worden.

Koppeling 'Mijn ONVZ'

Door een koppeling met 'Mijn ONVZ' zijn de verzekerden ook in staat om inzage te hebben in de stand van hun eigen risico en de status van hun declaraties te raadplegen.