• Share It! sharing app

  • Share It! sharing app

  • Share It! sharing app

  • Share It! sharing app

Share it!

One Shoe kreeg de opdracht om de share it! social sharing app uit te denken en te ontwikkelen voor zowel Android & iPhone. Deze app is speciaal omdat het de mogelijkheid biedt om via één simpele share zowel goede doelen als ondernemers te steunen.

Aan de hand van functionele ontwerpen, prototypes en visual designs is de app in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot stand gekomen. Vervolgens zijn de apps ontwikkeld en gelanceerd voor zowel iOS & Android.

Hoe werkt de app

Als ondernemer kun je bij share it! een goed doel steunen door een tegoed in te kopen waarmee kinderen in ontwikkelingslanden van een maaltijd kunnen worden voorzien.

Vervolgens kunnen gebruikers van de app via Twitter of Facebook een aangesloten ondernemer sharen met een persoonlijke tekst. Per share wordt een kind ergens in de wereld voorzien van een UNICEF maaltijd.

 

 

Social API's & Backend

De app maakt gebruik van koppelingen met back-end services waardoor de tegoeden van de ondernemers binnen de app beschikbaar worden gemaakt.
Daarnaast maken de apps gebruik van social API's voor Twitter en Facebook. Op deze manier kunnen gebruikers van de app hun persoonlijke tekst toevoegen aan de ondernemer die ze willen sharen.

Al ruim 145.000 maaltijden

De app heeft het sinds de succesvolle lancering al ruim 145.000 UNICEF maaltijden beschikbaar gemaakt voor kinderen in ontwikkelingslanden. Maar ook voor ondernemers is de app succesvol. De app zorgt ervoor dat er op social media continu over hun bedrijf gesproken wordt.