One Shoe (part of iO)

Een sleutelrol in de verbetering van de gezondheid en zorg in regio Amsterdam

OLVG website

Door de fusie met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is het OLVG hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam geworden. Deze nieuwe organisatie had een nieuwe website nodig waarmee de positionering van OLVG uitgedragen wordt en patiënten optimaal bediend worden.

Eén organisatie, één website

In 2015 ging het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis samen verder als één ziekenhuis. De websites van beide organisaties bleven tot voor kort echter nog online. Grote uitdaging voor OLVG was het harmoniseren en samenbrengen van de content op één gezamenlijke website. Wij hebben het OLVG ondersteund bij het totale proces: vanaf de bepaling van de digitale strategie tot en met UX, design en realisatie van de nieuwe website.

Voor én met bezoekers

Bij het ontwerp en inrichting is vooral gelet op wat patiënten en bezoekers nodig hebben om informatie zo snel en gemakkelijk mogelijk te vinden. En niet alleen door over hen te praten, maar vooral door met hen zelf in gesprek te gaan. Een patiënten-panel en een speciaal klankbordgroep van onder andere patiënten, verwijzers, werkzoekenden en medewerkers dachten kritisch mee over de inrichting van de site. Later zijn deze groepen ook betrokken bij acceptatietesten, waardoor de doelgroep van begin tot eind betrokken is geweest en centraal heeft gestaan.

Wie wordt mijn arts?

Wie naar een ziekenhuis gaat voor een behandeling of afspraak, wil graag weten wie zijn of haar arts is. De patiënt van tegenwoordig wil niet alleen weten welke opleiding de arts heeft afgerond, maar vooral ook wat hem of haar beweegt. De mens achter de zorg een gezicht geven – dát maakt OLVG persoonlijk en betrokken. Daarom biedt OLVG op de nieuwe website uitgebreide profielen van de zorgprofessionals, met foto’s, persoonlijke verhalen en aandachtsgebieden. 

Zorgpaden

Voor patiënten die een specifiek behandeltraject doorlopen, ontwikkelden we digitale zorgpaden. Deze zorgpaden laten je zien welke stappen je als patiënt doorloopt en wat daarbij allemaal komt kijken. De content op deze zorgpaden wordt slim geaggregeerd uit andere secties van de website, waardoor het beheer voor de redactie minimaal is. 

Technologische vrijheid met Drupal

De website van OLVG is ontwikkeld op basis van het Drupal CMS. Drupal is een van de meest populaire frameworks ter wereld en zeer populair voor websites en platformen in de gezondheidszorg. Dankzij Drupal geniet OLVG van een veelzijdige vrijheid; vrijheid van licentiekosten, vrijheid van de vele modules die beschikbaar zijn, maar ook vrijheid om vele aspecten van de website zelf te beheren. 


Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Michel van Velde (Founder & CEO)


Volgende