One Shoe (part of iO)

Community platform voor co-creatie onder zorginnovaties

Zorginnovatie.nl

In 2015 bouwden we Zorginnovatie.nl, het eerste platform voor zorginnovaties in Nederland gericht op co-creatie. De online community Zorginnovatie.nl is dé spil onder zorginnovaties in Nederland en helpt om innovaties en de behoefte ernaar bij elkaar te brengen. 

Drupal community platform

Zorginnovatie.nl is het eerste open platform voor zorginnovaties in Nederland gericht op co-creatie. De nieuwe Zorginnovatie.nl biedt een compleet overzicht van zorginnovaties én biedt daarnaast de mogelijkheid om partijen samen te brengen, ideeën te toetsen aan de markt en om het netwerk om je innovatie heen uit te breiden.

Compleet overzicht zorginnovaties

Het doel van de nieuwe community was om de spil te worden van alle innovaties in de zorg in Nederland. En dat lukt: sinds de lancering in november 2015 zijn er al ruim 250 innovaties en 1.700 innovators aangemeld op de website.

Drupal 7 Community

Dat Drupal ook geschikt is voor uitgebreide community websites, blijkt wel uit deze case. One Shoe realiseerde de community website op basis van Drupal 7 en volgens de Scrum methodiek. Met behulp van verschillende Drupal modules maken we het mogelijk om innovaties aan te melden, te doorzoeken en te filteren op verschillende kenmerken.

Geavanceerde functionaliteiten

De geavanceerde zoekfunctie vormt een van de belangrijkste functionaliteiten van het platform. Hiermee hebben we het mogelijk gemaakt om uitgebreid te zoeken binnen de talloze zorginnovaties die Nederland rijk is én de mensen achter deze innovaties. We vulden deze aan met een module om te filteren op bijvoorbeeld fase, sector, type of regio van de innovatie. Daarnaast biedt het platform o.a. de mogelijkheid om in contact te komen met partijen die bij een innovatie kunnen helpen.

Netwerken creëren

Bij een community website mag het sociale aspect natuurlijk niet ontbreken. Daarom bouwde One Shoe een ‘LinkedIn voor je innovatie’: een technisch uitdagende oplossing waarbij je, wanneer je eenmaal een innovatie hebt gepubliceerd, kunt laten zien wie er betrokken is bij de innovatie. Zowel voor organisaties als personen. Dit doe je door medewerkers of ambassadeurs toe te voegen aan de innovatie, op deze manier creëer je een netwerk om je innovatie heen.

In de pers

Het nieuwe platform werd zeer goed ontvangen in de pers. Minister voor Volksgezondheid Edith Schippers in hoogst eigen persoon lanceerde de website Zorginnovatie.nl tijdens een persconferentie in perscentrum Nieuwspoort.


Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Tibor (Digital Consultant)


Volgende