One Shoe (part of iO)

Samen zorgen voor kwaliteit van leven

St. Antonius Ziekenhuis website

Het St. Antonius Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis in de regio Utrecht waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Voor de ruim anderhalf miljoen bezoekers per jaar ontwikkelden we een website die op alle fronten beter ‘meebeweegt’. 

Volledig vernieuwd

De website antoniusziekenhuis.nl is volledig herbouwd: de website antoniusziekenhuis.nl is volledige herbouwd: met een vernieuwde structuur, minder tussenstukken en meer logische samenhang brengt het de websitebezoeker sneller bij de gezochte informatie. Daarnaast is de site geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op alle soorten schermen, inclusief het direct kunnen bellen van telefoonnummers.

De content van de site kan worden beheerd met het Drupal CMS, dat het ziekenhuis in staat stelt om de komende jaren door te ontwikkelen. 

Belangrijkste taken direct beschikbaar

Populaire taken op de website hebben een prominentere plek gekregen, waardoor (terugkerende) bezoekers snel bij de juiste informatie zijn. Denk aan informatie over onderzoek en behandeling, maar ook praktische gegevens over het maken van een afspraak, parkeren, bezoektijden en eventuele wachttijd voor een afspraak of ingreep. Relevante onderwerpen zijn daarbij logisch met elkaar verbonden. 

Agile

Voor dit project werkten onze eigen developers nauw samen met die van het St. Antonius Ziekenhuis. Het werken in een Scrumteam, zowel bij One Shoe als bij het St. Antonius Ziekenhuis, had als grootste voordeel dat er snel geschakeld en goed samengewerkt kon worden, en dat het St. Antonius Ziekenhuis al tijdens het project veel kennis kon opdoen over hun nieuwe platform. 

Ontwikkeld met Drupal

De website voor het St. Antonius Ziekenhuis hebben we gebouwd met Drupal. Drupal is een populair open source framework dat veel wordt ingezet voor websites in de zorg. En niet zonder reden: Drupal is zeer gestructureerd en daardoor uitermate geschikt voor websites die veel content bevatten, zoals informatie over klachten, ziektes en behandelingen. Bovendien besteed Drupal bovengemiddeld veel aandacht aan privacy en security waardoor bezoekers de website antoniusziekenhuis.nl in alle veiligheid kunnen bezoeken.

Betrokkenheid patiënten van groot belang

Bij de bouw van de nieuwe site speelden patiënten een belangrijke rol. De Cliëntenraad van het ziekenhuis, het vaste St. Antonius Patiënten-panel (5000 leden) en een speciaal voor dit doel in het leven geroepen focusgroep van patiënten hielpen ons actief mee bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Inhoud, vorm, technische mogelijkheden, sfeer: bij elke stap woog de mening van de patiënten mee.

Meer weten over hoe je een patiëntgerichte ziekenhuiswebsite realiseert? Download dan de whitepaper!