One Shoe (part of iO)

Vind, vergelijk en kies de studie die bij jou past

Studiekeuze123.nl website

In Nederland zijn meer dan 3000 opleidingen op HBO en WO niveau. Hoe kun je die opleidingen, als studiekiezer of ouder, goed vergelijken? Studiekeuze123 is de officiële studiekeuzesite van Nederland en helpt studiekiezers stap voor stap bij het kiezen van een studie die het beste bij hen past.

Digitale partner voor Studiekeuze123

Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW in samenwerking met studenten en de hoger onderwijsinstellingen. Op het platform vind je alles om een weloverwogen studiekeuze te maken: van objectieve studie informatie tot en met handige studiekeuzetools zoals interessetesten of een oriëntatiemeter. We werken al sinds 2016 nauw samen met Studiekeuze123 om het digitale ecosysteem, het platform én de bijbehorende tools te optimaliseren.

We maken het de studiekiezer
zo gemakkelijk mogelijk

Alle data en informatie op Studiekeuze123 wordt automatisch ingeladen via het CBS, DUO, de overheid en de hogescholen en universiteiten zelf. Denk aan startdata, open dagen, beoordelingen, de voertaal van de opleiding, etcetera. Met zo'n schat aan informatie is het een grote uitdaging om die informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken. We nemen daarom continu de gebruikerservaring onder de loep en verfijnen het Design en de User Experience.

195% stijging in conversie

We voeren usability tests uit, releasen continu nieuwe onderdelen, meten en optimaliseren. Inmiddels hebben we onder andere het vergelijken van opleidingen overzichtelijker gemaakt en het vinden van achtergrondinformatie over de verschillende studies een stuk efficiënter. En met resultaat: er is nu sprake van 195% conversie via de opleidingspagina’s op Studiekeuze123 naar de websites van de onderwijsinstellingen!


3092Opleidingen
235Onderwijsinstellingen
+195%Conversie via opleidingspagina's
+48%Organisch verkeer

Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Job (Business Consultant)


Volgende