One Shoe (part of iO)

Betrouwbare informatie van je huisarts

Thuisarts.nl website

Thuisarts.nl is de populairste website van Nederland over ziekte en gezondheid. Ruim 3,7 miljoen mensen vinden hier maandelijks betrouwbare en onafhankelijke medische informatie. Hoog- en laagopgeleid, met of zonder beperking, patiënt én huisarts: de informatie is voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk.

Even Googelen op je klachten

Als we ergens last van hebben gaan we vaak eerst online op zoek naar antwoorden. Om te voorkomen dat je met onbetrouwbare en onjuiste medische informatie aan de haal gaat is Thuisarts.nl opgericht door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen.

De informatie op Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord. Het NHG zorgt ervoor dat de website actueel blijft en wordt aangepast aan nieuwe medische richtlijnen.

Betrouwbaar en toegankelijk

Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte zowel bij vragen en klachten thuis, voor, tijdens én na het bezoek aan de huisarts. Het platform helpt om:

 • klachten zelf aan te pakken
 • gezond te blijven
 • te beoordelen of het nodig is om een dokter te raadplegen.
 • voor te bereiden op een gesprek met de huisarts
 • de uitleg en adviezen na bezoek aan de huisarts nog eens na te lezen

Steeds completer en onmisbaarder

De website en het Drupal 8 platform is het centrale platform waarop alle informatie gepubliceerd wordt. Vanuit daar zijn er diverse kanalen gekoppeld. Denk aan wachtkamerschermen in de huisartsenpraktijk, mobile apps én verschillende gezondheidssites zoals Apotheek.nl en Zorgkaart Nederland. Steeds meer partijen maken gebruik van de content van Thuisarts en de informatie wordt alsmaar verder uitgebreid. Het platform wordt daardoor steeds completer en onmisbaarder!

Enorme impact

De website uitgegroeid tot de meest bezochte website van de gezondheidszorg in Nederland met meer dan 4 miljoen unieke pageviews per maand. Nog nooit eerder had een website zo’n grote impact op de Nederlandse gezondheidszorg.

Het Leids Universitair Medisch Centrum toonde aan dat er maar liefst 12% minder contact werd opgenomen met de huisartspraktijk. Goed nieuws dus in tijden van stijgende kosten van de gezondheidszorg. Want zo zorgen we ervoor dat huisartsen hun tijd efficiënter kunnen besteden.

 • Communicator Awards
  Winner Best Health Website 2018
 • The Lovie awards
  Winner Best Health & Fitness Website 2018
 • website van het jaar
  Winner Most Popular Health Website of the Year 2018
 • Website van het jaar
  Winner Most Popular Health Website of the Year 2016
 • Dutch interactive awards
  Nominated Best Contentplatform 2018

Ontwikkeld in Drupal 8

We hebben de website Thuisarts.nl gebouwd met Drupal 8, de nieuwste versie van Drupal. Bij One Shoe werken we al ruim 13 jaar met Drupal vanwege de vele voordelen die het framework biedt. Met name voor grote content platformen met veel gevoelige informatie zoals Thuisarts biedt Drupal veel voordelen: het biedt enorm veel vrijheid, is zeer gestructureerd en blinkt uit in privacy en security. Bovendien heeft het Drupal CMS een gebruiksvriendelijke workflow voor NHG en huisartsen om doorlopend de medische inhoud op Thuisarts.nl te ontwikkelen, bewerken en publiceren.

Enorm potentieel

Dankzij de bewezen impact van Thuisarts haken steeds meer partijen aan en willen hun informatie op Thuisarts.nl delen. Zo is er al informatie over specialistische zorg (Federatie Medisch Specialisten) en infectieziekten (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op het platform en wordt er binnenkort informatie over psychische klachten en aandoeningen (Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz) toegevoegd. Het platform wordt daardoor steeds completer en onmisbaarder!


-12%Afname huisartsconsulten
1,7 miljoenBezoekers per maand
99%Van huisartsen gebruikt Thuisarts
2018Populairste Gezondheidswebsite van het Jaar

Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Job (Business Consultant)


Volgende