One Shoe (part of iO)

Een sterke strategie voor een wereldwijd merkportfolio

Valspar merkstrategie

Valspar Automotive is een gezaghebbend coating- en autolakkenproducent met bekende merken als DeBeer en Octoral. In het merkstrategie traject hebben we voor Valspar meer samenhang en consistentie in het wereldwijde merkportfolio gebracht.

Over Valspar Automotive

Valspar Automotive is wereldwijd actief met meerdere toonaangevende merken. De in totaal 7 verschillende merken in het portfolio van Valspar Automotive richten zich op verschillende doelgroepen in uiteenlopende marktsegmenten. Variërend van premium en service gedreven tot low-cost. Door de overname van Quest was er verminderde focus en scherpte in het totale portfolio. Ook was de betekenis van het overkoepelende merk in de loop der jaren onduidelijk geworden.

Een rijk merkportfolio

In verschillende sessies maakten we samen met een team van Valspar de lading van Valspar Automotive tastbaar. De rijke historie van het merk gaf ons de juiste bouwstenen om het onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten boven tafel te krijgen en uit te lichten.

Een helder merkarchitectuur

Dit onderscheidend vermogen was de springplank voor onze strategie voor de verschillende merken van Valspar Automotive. Door het ontwikkelen van een merkarchitectuur hebben we de rol van elk merk en de relaties tussen de merken vastgelegd.


Topics:

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Michel


Volgende