One Shoe logo

Creative & Digital Agency

Eén digitale studiegids met alle informatie

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit van Utrecht maakten we de digitale oplossing 'de Study Guide Life Sciences'. Van een 180 pagina tellend PDF vol studies naar een gebruiksvriendelijk platform waar studenten online terecht kunnen voor alle informatie die ze nodig hebben.

Makkelijk alle informatie raadplegen

Met een digitale variant van de Study Guide Life Sciences wilden het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) en de Universiteit Utrecht het studenten makkelijker maken om informatie over de opleidingen te raadplegen. Denk aan informatie over vakken en masterprogramma's, regels en richtlijnen (OER), contactinformatie en ligging van diverse locaties. Daarnaast kunnen studenten nu hun eigen studieprogramma samenstellen én is het mogelijk om je direct in te schrijven voor bepaalde vakken.

Web-based app

Wat precies een 'digitale variant' is, kan variëren van een website met mobiele weergave tot een mobiele app. We hebben ervoor gekozen om een web-based studiegids te ontwerpen, zodat studenten de gids op zowel desktop, tablet als mobiel kunnen gebruiken. De studiegids kan nu als webapp op het startscherm van smartphones en tablets worden opgeslagen. En door het gebruik van een responsive front-end wordt de aangeboden informatie aan de beelddrager aangepast.

Huisstijl UU en UMC verenigd

We hebben zowel de huisstijl van het UMC Utrecht als van de Universiteit Utrecht terug laten komen in de vormgeving van de website. De stijl is neergezet door interne ontwerpers van het UMC, waarop wij deze stijl verder hebben uitgewerkt. Vervolgens hebben we de vormgeving geoptimaliseerd voor implementatie in de digitale studiegids.

Het Drupal CMS als basis

De Studiegids voor het UMCU hebben we ontwikkeld met Drupal, een van de populairste CMS'en ter wereld. En niet voor niets: Drupal blinkt uit in flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Tijdens de lancering waren de eerste gebruikers direct in staat om zonder verdere toelichting door de site te navigeren. Het lijkt er dus op dat we erin zijn geslaagd een gebruiksvriendelijke en intuïtief aanvoelende oplossing te realiseren!


Kom meer te weten over

Meer weten over deze case?

Neem dan contact op met Michel


Volgende