• DHL Express

  DHL Express

 • DHL Express

  DHL Express

 • DHL Express

  DHL Express

 • DHL Express

  DHL Express

 • DHL Express

  DHL Express

DHL Express

DHL Express is dé specialist in nationale en internationale expreszendingen. Het internationale netwerk van DHL verbindt meer dan 220 landen en gebieden in de hele wereld met elkaar. 

Nieuw online platform

Om haar dienstverlening verder te optimaliseren had DHL Express Nederland behoefte aan een nieuw online platform waarin verschillende services gecombineerd worden. Na een pitch traject mocht One Shoe deze opdracht gaan vervullen voor DHL Express.

 

Gebruiker centraal

Ons doel? Een geavanceerd gebruiksvriendelijk platform neerzetten waarbij de klant centraal staat. Dit betekent dat de focus moest liggen op de bezoeker en dat de nieuwe DHLExpress.nl een optimale dienstverlening biedt voor het verzenden van documenten en pakketten.

 

Drupal 7

Het resultaat: samen met DHL Express realiseerden we een geheel vernieuwde responsive en meertalige  online omgeving op basis van het Drupal 7 CMS. De nieuwe DHLExpress.nl beschikt over verschillende opties voor een snelle levering van pakketten en handige online tools voor verzenden en traceren. 

 

Tarief bereken module

Op basis van de tool van DHL UK implementeerde One Shoe een module waarmee de bezoeker door middel van het berekenen van een tarief de dienstverlening kan kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar behoeften.

De bezoeker vult in wat de afmetingen en het gewicht van het pakket is en de tool geeft automatisch aan wat het tarief is en welke verzendopties mogelijk zijn. Mogelijke opties: afgeven van een zending (DHL Express Easy), online inboeken of telefonisch inboeken. 

Kennisbank en Track & Trace

In de nieuwe website is ook een uitgebreide kennisbank opgenomen die  toegankelijk is voor alle bezoekers, en realiseerden we een naadloze integratie van de Track & Trace functie. Met de Track & Trace functie weten de verzender en ontvanger altijd waar het pakket zich bevindt en wanneer het wordt bezorgd. 

Met deze tooling heeft de bezoeker alle informatie op één plek en geeft DHL Express de bezoeker alle vrijheid om de dienst te kiezen die het beste bij hem of haar past.

Over One Shoe

One Shoe is een toonaangevend reclame- en internetbureau en heeft disciplines in huis op het gebied van zowel strategieUXdesignonlineoffline als mobile.  

Met 40 bevlogen specialisten realiseren we dagelijks high-end projecten voor opdrachtgevers als DHL, E.ON, Universiteit Utrecht, Liberation Route Europe en vele anderen. Van complexe webplatformen en mobiele apps tot en met geïntegreerde on- en offline campagnes.